Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Američan Snuggerud zamieril z Bratislava Capitals do HC Košice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Snuggerud začal sezónu 2021/2022 vo farbách klubu Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL.

Košice 19. novembra (TASR) - Americký hokejový obranca Luc Snuggerud zamieril z klubu Bratislava Capitals do HC Košice, s ktorým podpísal zmluvu do konca sezóny 2021/2022.

"Je to tímový hráč a sme radi, že sa nám podarilo doplniť naše defenzívne rady," uviedol športový manažér "oceliarov" Gabriel Spilar pre klubovú stránku.

Snuggerud začal sezónu 2021/2022 vo farbách klubu Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL. V 14 zápasoch mal bilanciu 4 góly, 4 asistencie, 14 trestných minút a 4 mínusové body. „Luc je kvalitný a rýchlo korčuľujúci obranca s výbornou technikou a prehľadom a tým zapadá do našej koncepcie," povedal Spilar.

Po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka sa vedenie klubu Bratislava Capitals rozhodlo ukončiť pôsobenie v IHL pre sezónu 2021/2022. Už 14 hráčov z tímu si našlo nové pôsobisko. Do Slovenskej extraligy zamierili aj David Levin (Spišská Nová Ves), Denis Hudec, Martin Chovan (obaja Trenčín), Dávid Buc, Roman Faith (obaja Michalovce), Jamie Arniel, Dávid Bondra (Poprad) a Samuel Fereta (Nové Zámky). V zahraničných súťažiach budú pôsobiť Vojtech Zeleňák (Jihlava), Connor LaCouvee (KalPa/Fín.), Marc-Olivier Roy (SaiPa/Fín.), Sam Jardine (IFK Helsinki/Fín.) a Nikolaj Žerdev (HCM Meran/Tal.).