Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Upratovanie v Anaheime, Koivu, Hiller a Winnik odchádzajú

Brankár Anaheimu Jonas Hiller kryje strelu hráčov Edmontonu. Foto: TASR/AP

V nasledujúcich sezónach tak dostanú viac príležitostí talentovaní mladší hráči.

Anaheim 20. júna (TASR) - Fínsky hokejový center Saku Koivu, švajčiarsky brankár Jonas Hiller a kanadský útočník Daniel Winnik skončili v tíme zámorskej NHL Anaheim Ducks. Vedenie klubu potvrdilo, že im neponúkne kontrakty na ďalšiu sezónu.

Víťaz Západnej konferencie už neuvažuje o spolupráci s viacerými veteránmi po tom, čo v uplynulej základnej časti dosiahol najlepší výsledok v histórii, no so sezónou sa rozlúčil už v druhom kole play off, keď nestačil na neskoršieho šampióna Los Angeles Kings.

Okrem trojice hráčov sa s tímom rozlúčil aj "fínsky blesk" Teemu Selänne a v nasledujúcich sezónach tak dostanú viac príležitostí talentovaní mladší hráči. Anaheim chce pritiahnuť do tímu aj elitného centra.

"Máme mladších hráčov, ktorým chceme dať väčší priestor v zostave. Myslím si, že pre túto organizáciu bude najlepšie, keď sa posunieme trocha dopredu," uviedol generálny manažér Bob Murray, ktorý v máji predĺžil kontrakt s tímom o ďalšie štyri sezóny.

Tridsaťdeväťročný Koivu strávil v Anaheime päť sezón a stal sa miláčikom fanúšikov. Štvornásobný olympionik bol predtým dlhoročný kapitán Montrealu Canadiens. Podľa Murrayho bude pokračovať v rodnej krajine, no samotný hráč uviedol, že uvažuje aj nad koncom kariéry.

Tridsaťdvaročný Hiller ťahal svojimi výkonmi tím v siedmych sezónach, no v tej poslednej stratil pozícii jednotky, keď ho z bránky vytlačili Frederik Andersen a iba 20-ročný mladík John Gibson. "Jonas pre nás spravil veľmi veľa, ale teraz máme dosť dobrých mladých chalanov," pokračoval Murray.

Winnik strávil v Anaheime posledné dve sezóny, v ktorých odohral 76 zápasov a nazbieral 30 bodov.