Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

B. Mezei mieri do Záhrebu, s Medveščakom podpísal zmluvu na 18 zápasov

Branislav Mezei. Foto: TASR/Milan Kapusta

V tíme nahradí kanadského zadáka Shawna Belleho, ktorého na dlhšiu dobu vyradili z hry zranenia.

Záhreb 31. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Branislav Mezei sa stal novou posilou účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Medveščak Záhreb.

Fyzicky dobre disponovaný obranca podpísal s chorvátskym klubom krátkodobú zmluvu na 18 zápasov. V tíme nahradí kanadského zadáka Shawna Belleho, ktorého na dlhšiu dobu vyradili z hry zranenia.

"U Shawna sa objavili problémy spôsobené predchádzajúcim zranením len niekoľko dní potom, ako k nám prišiel. Dohodli sme sa, že prioritou je, aby sa postaral o svoje telo a zdravie. Pochopil, že s naším malým rozpočtom musíme stopercentne počítať s každým jedným hráčom. Do budúcnosti mu želáme len to najlepšie," uviedol športový riaditeľ Medveščaku Aaron Fox na oficiálnom klubovom webe.

Náhradou za Belleho bude Mezei. "S Braňom sme podpísali zmluvu na skúšobné obdobie 18 zápasov. Ak bude spokojnosť obojstranná, zostane s nami do konca sezóny. Je to hráč so skúsenosťami z KHL i NHL, fyzicky výborne vybavený, ktorý bude posilou nielen v obrane, ale aj v útoku. Pred dvoma rokmi bol najproduktívnejším obrancom v Jekaterinburgu, verím, že podobne sa mu bude dariť aj u nás," dodal Fox.

Mezei začínal s hokejom v Nitre, vo veku 17 rokov odišiel do zámoria, kde hral najskôr v OHL za Belleville Bulls. V ročníku 2000/01 po prvý raz okúsil NHL, keď v 42 dueloch v drese New York Islanders zaznamenal gól a štyri asistencie. V profilige hájil aj farby Floridy Panthers, v NHL celkovo odohral 240 zápasov s bilanciou 5 presných zásahov, 19 finálnych prihrávok a 311 trestných minút. Svoje účinkovanie v KHL začal v sezóne 2008/09 v tíme Barys Astana. Po štáciách v Plzni, Trenčíne, fínskom Espoo Blues a Pardubiciach sa vrátil do KHL vo farbácch mužstva Lev Poprad. V ročníku 2012/13 si utvoril nové osobné rekordy v nadnárodnej súťaži, keď za Avtomobilist Jekaterinburg nastúpil na 51 stretnutí s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií. V uplynulej sezóne hral za Viťaz Podolsk (47 stretnutí, 4+4).