Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Banská Bystrica sa dohodla na spolupráci s brankárom Sedláčkom

Na snímke vľavo brankár Jakub Sedláček (Košice), vpravo Patrik Svitana (Poprad) v zápase 19. kola hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach 4. decembra 2020. Foto: TASR – František Iván

Do tréningového procesu klubu sa od pondelka zapojil aj bývalý český brankár Tomáš Duba, ktorý teraz pôsobí ako tréner brankárov.

Banská Bystrica (TASR) - Hokejový klub HC ´05 Banská Bystrica sa dohodol na spolupráci s českým brankárom Jakubom Sedláčkom, ktorý prišiel z českého Olomouca.

Tridsaťdvaročný Sedláček už okúsil najvyššiu slovenskú súťaž v drese Košíc. V sezóne 2020/21 odchytal v metropole východného Slovenska 23 stretnutí, po ktorých zamieril do rakúskeho Villachu. Odchovanec Zlína má na konte necelé tri stovky zápasov v českej extralige a štyri sezóny v KHL, keď obliekal dres lotyšského Dinama Riga i Slovana Bratislava. V prebiehajúcej sezóne odohral za Olomouc štyri zápasy s priemerom 3,24 inkasovaného gólu a 87,2-percentnou úspešnosťou zákrokov.

"Skončila sa mi zmluva v Olomouci a následne sme čakali, kto sa ozve. Ozvala sa Banská Bystrica, spolu s ňou aj ďalšie tímy, no záujem z Bystrice bol najväčší. Aby som pravdu povedal, slovenskú extraligu som v tejto sezóne vôbec nesledoval. Očakávam ťažkú sezónu, ale to je v každom tíme. Vieme aká je momentálna situácia a že potrebujeme zbierať body, takže ľahké to určite nebude," uviedol pre klubový web český brankár.

Do tréningového procesu klubu sa od pondelka zapojil aj bývalý český brankár Tomáš Duba, ktorý teraz pôsobí ako tréner brankárov. "Som rád, že sa nám zatiaľ na týždeň podarilo priniesť kvalitného trénera brankárov Tomáša Dubu, ktorý trénuje mládež vo Fínskom klube SaiPa. Verím tomu, že sa dohodneme aj na pokračovaní spolupráce a Tomáš sa stane súčasťou nášho tímu minimálne do konca sezóny," uviedol generálny manažér Ľuboš Pisár.