Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Chára ani Meszároš slovenskú reprezentáciu neposilnia

Kapitán Bostonu Zdeno Chára sa teší so spoluhráčmi Andrejom Meszárošom a Bradom Marchandom zo strelenia gólu v zápase s Montrealom Foto: TASR/AP

Po vypadnutí Bostonu Bruins z play off zámorskej NHL síce už nemajú klubové povinnosti, Cháru ale nepustí na šampionát zranenie a Meszároš nechce pri končiacej sa zmluve riskovať zranenie.

Minsk 15. mája (TASR) - Zdeno Chára ani Andrej Meszároš slovenskú reprezentáciu na hokejových MS v Minsku neposilnia. Po vypadnutí Bostonu Bruins z play off zámorskej NHL síce už nemajú klubové povinnosti, Cháru ale nepustí na šampionát zranenie a Meszároš nechce pri končiacej sa zmluve riskovať zranenie.

"Zdeno sa zranil vo štvrtom zápase série na ľade Montrealu a utrpel otvorenú zlomeninu prsta na ruke. Teraz mu hrozila infekcia a v piatok ho čaká ďalší chirurgický zákrok. Je nám ľúto, že sa mu stalo takéto zranenie, ale americkí lekári mu neodporučili štartovať na šampionáte. Zdeno mal veľkú chuť posilniť naše mužstvo, ale jeho zdravotný stav bol proti," povedal pre oficiálnu stránku SZĽH generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Potvrdila sa aj už skôr avizovaná neúčasť Meszároša. "Čo sa týka Andreja Meszároša, ten nám prostredníctvom svojho agenta oznámil, že mu po sezóne vyprší zmluva a nechce riskovať zranenie pred ďalším ročníkom," dodal Sýkora na adresu obrancu, ktorý sa na svetovom šampionáte predstavil v rokoch 2004 a 2006. Chára doteraz štartoval na siedmich majstrovstvách sveta a dvakrát získal striebornú medailu (2000 a 2012). Pre Cháru i Meszároša sa sezóna v NHL skončila v 2. kole play off, Bruins v noci na štvrtok podľahli doma Montrealu v siedmom stretnutí semifinále Východnej konferencie 1:3 a celkovo prehrali sériu 3:4 na zápasy.

Slovenská výprava tak pravdepodobne dopíše na súpisku aj zostávajúceho hráča v kádri - obrancu Vladimíra Mihálika.