Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Taliani proti našim bez Ramosera, dostal dištanc za zákrok na Burrowsa

Hokejista Kanady Alex Burrows leží na ľade po zrážke s Talianom Joachimom Ramoserom v A-skupine v Aréne Čižovka v Minsku v piatok 16. mája 2014. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný útočník dostal od Disciplinárnej komisie IIHF dištanc a jedno stretnutie za zákrok na Alexandra Burrowsa v piatkovom súboji s Kanadou.

Minsk 17. mája (TASR) - Talianska hokejová reprezentácia nastúpi na sobotňajší dôležitý zápas A-skupiny MS v Minsku proti Slovensku (19.45 SELČ v Aréne Čižovka) bez Joachima Ramosera. Devätnásťročný útočník dostal od Disciplinárnej komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) dištanc na jedno stretnutie za zákrok na Alexandra Burrowsa v piatkovom súboji s Kanadou, ktorý "azúroví" prehrali vysoko 1:6. Informovala o tom oficiálna webstránka šampionátu.

Necelú minútu pred koncom duelu za stavu 1:0 pre Kanadu sa Ramoser snažil v rohu klziska bodyčekovať Burrowsa, no súpera minul a trafil ho kolenom do dolnej časti stehna. Kanadský krídelník zápas po tvrdom strete nedohral, podľa lekárov zámorského tímu inkasoval klasického "koňara". Ramoser takisto zamieril predčasne do šatne, od rozhodcov dostal za tento zákrok trest na 5 min plus DKZ. Podľa rozhodnutia disciplinárky IIHF hráčovo konanie ohrozilo zdravie Burrowsa a hoci nebolo jeho úmyslom súpera zraniť, musí zaň niesť zodpovednosť a preto mu udelila zápasovú stopku.