Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Hlúpe fauly nás stáli zápas, hneval sa Nagy

Na snímke strelci gólov Slovákov v stretnutí. Vľavo dvojgólový Ladislav Nagy a jednogólový Miroslav Šatan v zápase Slovensko - Francúzsko (3:5) na MS 2014 v ľadovom hokeji v A-skupine v Arene Čižovka v Minsku v pondelok 12. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ladislav Nagy strelil v zápase s Francúzskom dva góly.

Minsk 12. mája (TASR) - Ani dva góly skúseného Ladislava Nagya nestačili slovenskej hokejovej reprezentácii v pondelňajšom zápase A-skupiny MS s Francúzskom k víťazstvu.

Po záverečnom "kolapse", keď jeho tím v priebehu 26 sekúnd stratil dvojgólový náskok a prehral nakoniec 3:5, 34-ročný útočník iba ťažko hľadal slová. "Takéto zápasy musíme udržať. Nemám slov," hlesol.


Hlúpe vylúčenia

O osude stretnutia rozhodla posledná tretina, v ktorej Slováci inkasovali tri góly v oslabeniach. "Nechali sme sa v nej zbytočne vylučovať. Francúzi dali dva náhodné góly a zrazu bolo vyrovnané. Akoby sme sa báli hrať. Keby sme hrali celú tretinu 5 na 5, tak to v pohode dotiahneme do konca. Možno by sme dali ešte jeden gól a vyhrali 4:1. Pred každým zápasom zdôrazňujeme, aby sme nerobili hlúpe fauly a dnes sme sa ich znovu dopustili...," hneval sa Nagy, ktorý sa strelecky presadil v 16. minúte po úniku v oslabení a na začiatku druhej tretiny zvýšil po skvostnej "žabičke" od Miroslava Šatana náskok svojho tímu na 2:0.

Aj za stavu 3:3 mali ešte slovenskí hokejisti dobrú šancu na strhnutie víťazstva na svoju stranu. Až 108-sekundová presilovka o dvoch hráčov ale zostala trestuhodne nevyužitá. "Hrali sme to v nej na Juraja Valacha, on má najtvrdšiu strelu v celom mužstve. Škoda, že mu to ani raz nesadlo. Boli tam síce nejaké odrazené puky, tie sme ale nedokázali dotlačiť do siete. Keby sme v presilovke skórovali, tak si myslím, že už náskok nepustíme. Čo už, musíme presilovky lepšie natrénovať."

.
Najhorší zápas

Tretí súboj na šampionáte bol z hľadiska slovenského výkonu zatiaľ najhorším na turnaji. "Dnes sa nám ťažšie korčuľovalo, mal som dojem, že sme akosi vyčerpaní. Nebolo to z našej strany ono," priznal Nagy.

Po troch zápasoch tak má jeho mužstvo v tabuľke iba jeden bod. S tým nik v kabíne nepočítal. "Pokojne sme ich mohli mať päť. S Českom sme to mali dobre rozohraté, ale utiekol nám záver zápasu. S Kanadou sme hrali tiež dlho vyrovnanú partiu. A dnes nám víťazstvo tiež uniklo pomedzi prsty. Neviem čím to je. Musíme sa o tom s chalanmi porozprávať a vstúpiť si do svedomia," dodal.