Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Maródi sa uzdravili, Slováci proti Talianom nastúpia v plnej sile

Na snímke taktická porada slovenského tímu pred koncom stretnutia. Chrbtom tréner Vladimír Vůjtek, vľavo Dávid Skokan, Ladislav Nagy, Marek Hrivík a Miroslav Šatan v zápase Slovensko - Francúzsko (3:5) na MS 2014 v ľadovom hokeji v A-skupine v Arene Čižovka v Minsku v pondelok 12. mája 2014 Foto: TASR/ Pavel Neubauer

K dispozícii bude mať aj útočné trio Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák, ktoré pre virózu chýbalo v piatkovom zápase so Švédskom.

Minsk 17. mája (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek bude môcť v sobotňajšom dôležitom dueli A-skupiny MS s Talianskom (19.45 SELČ) postaviť najsilnejšiu možnú zostavu. K dispozícii bude mať aj útočné trio Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák, ktoré pre virózu chýbalo v piatkovom zápase so Švédskom (1:3). Zdravotný stav maródov sa natoľko zlepšil, že budú môcť večer nastúpiť. Tréner bude môcť využiť aj služby obrancu Ivana Švarného, ktorý nedohral súboj so Švédmi pre zranenie.

Do bránky sa od začiatku opäť postaví Ján Laco, po prvý raz na šampionáte mu ale na striedačke nebude kryť chrbát Jaroslav Janus, ale Július Hudáček. Na tribúnu si sadne obranca Ján Brejčák. "Musíme hrať inak ako v piatok. S plným nasadením, zodpovednosťou a bez faulov. Potrebujeme sa tlačiť do bránky a premieňať šance. Taliani majú perfektne prepracovanú obranu, ťažko sa dostáva na dostrel pred brankára. V zápase asi nebudú brejky, proti takým súperom neprichádzajú do úvahy. Sústavným tlakom sa musíme snažiť ich zdolať. Teraz nepočítame, koľko bodov bude stačiť na postup. Rátame len každý zápas a každý bod," povedal tréner SR Vladimír Vůjtek pred večerným zápasom so "squadrou azzurra".

Český kouč oslavuje v sobotu 67. narodeniny, hráči by mu radi pripravili ten najkrajší darček v podobe víťazstva.


Predpokladaná zostava Slovenska v zápase proti Taliansku (19.45 SELČ, zdroj: hockeyslovakia.sk):

Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Mihálik, Marinčin, Čerešnák - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Viedenský, Réway - Šťastný