Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Rusi opäť vyhrali, vo štvrťfinále si poľahky poradili s Francúzmi

Francúzsky brankár Cristobal Huet (vľavo) v akcii pred Rusom Sergejom Širokovom v hokejovom zápase štvrťfinále Rusko - Francúzsko na MS 2014 v hokeji v bieloruskom Minsku 22. mája 2014. Foto: TASR/AP

Zborná vyhrala na šampionáte ôsmy zápas v rade a v sobotňajšom súboji o finále sa stretne s víťazom posledného štvrťfinálového duelu medzi Švédskom a Bieloruskom.

Minsk 22. mája (TASR) - Ruskí hokejisti nenašli premožiteľa na MS v Minsku ani v ôsmom zápase za sebou a postúpili do semifinále.

Vo štvrtkovom štvrťfinále vyhrali nad Francúzskom 3:0 a "galský kohút" tak obsadil na turnaji celkovú ôsmu priečku.

Zborná sa v sobotňajšom súboji o finále stretne s víťazom posledného štvrťfinálového duelu medzi Švédskom a Bieloruskom.


Rusov naštartoval Anisimov

Rusov naštartoval za ôsmym turnajovým triumfom už v 5. minúte Anisimov, ktorému francúzska defenzíva nechala na pravom kruhu príliš veľa priestoru a Huet po jeho zakončení prvýkrát kapituloval. V ďalšom priebehu prvého dejstva mala zborná hernú prevahu, no bránku Francúzov sa jej do sirény druhýkrát dobyť nepodarilo.

Hráči "trikolóry" sa v úvode druhej tretiny neubránili ruskej presilovke a po 52 sekundách hry museli dohánať už dvojgólové manko. Kuliomin našiel z osi klziska na pravej strane Malkina, ktorý si v nevýhodnej pozícii pomohol premiešaním puku a zasunul ho za bránkovú čiaru. Rusi následne prebrali iniciatívu a tretí gól visel na vlásku, v ďalších početných prevahách však už Hueta neprekonali. Francúzi sa v priebehu druhej tretiny prevažne len bránili, a tak Bobrovskij nemal ani v tejto časti hry veľa práce.


Bobrovskij s nulou

Definitívny úder Rusov prišiel v 48. minúte, keď sa prvýkrát na turnaji presadil presnou strelou z prvej Kutuzov. V závere sa francúzskym hokejistom nepodarilo dostať do sa do tlaku ani počas hry bez brankára a svoju ďalšiu štvrťfinálovú účasť po 19 rokoch gólom neokorenili.

.
štvrťfinále:
Rusko - Francúzsko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
5. Anisimov (Jakovlev), 21. Malkin (Kuliomin, Tichonov), 48. Kutuzov (Kuliomin, Malkin). Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) - Carlson (Kan.), Lederer (ČR), vylúčení: 6:9, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 14.011 divákov.

Rusko: Bobrovskij – Denisov, Chudinov, Kutuzov, Medvedev, Jakovlev, Belov, Zubarev – Ovečkin, Šipačov, Plotnikov - Kuliomin, Malkin, Tichonov – Zaripov, Anisimov, Širokov - Kalinin, Burmistrov, Dadonov

Francúzsko: Huet - Besch, Auvitu, Amar, Manavian, Janil, Dieude Fauvel – Rousell, Bellemare, S. da Costa - Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, Ritz, T. da Costa – Tardif, Raux, B. Henderson - Tardif