Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Hrať toľko oslabení je samovražda, hneval sa po prehre brankár Laco

Na snímke zľava brankár Ján Laco, obranca Juraj Valach (obaja Slovensko) a Antoine Roussel (Francúzsko) v zápase Slovensko - Francúzsko na MS 2014 v hokeji v A-skupine v Arene Čižovka v Minsku v pondelok 12. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V záverečnej tretine totiž prišiel nepochopiteľný herný kolaps Slovákov, ktorý súper potrestal štyrmi gólmi.

Minsk 10. mája (TASR) - Ani v treťom vystúpení na MS v Minsku nedokázali slovenskí hokejisti zvíťaziť. V dueli s Francúzskom im k plnému bodovému zisku nestačilo vedenie 2:0 a ani 3:1. V záverečnej tretine totiž prišiel ich nepochopiteľný herný kolaps, ktorý súper potrestal štyrmi gólmi a po siréne sa tak mohol tešiť z výhry 5:3.

"Úplne sme prestali hrať," povzdychol si útočník Richard Pánik. "Francúzi v tretej tretine využili presilovku piatich proti trom, my nie. To bol kľúčový moment. S týmto sme nepočítali, musíme teraz bodovať v ďalších zápasoch," povedal pre RTVS.


Ach tie vylúčenia a záver zápasu

Slováci doplatili na vylúčenia, ktorí prišli v kritických momentoch. Za stavu 3:1 putoval na trestnú lavicu za hákovanie Juraj Valach, o chvíľu ho nasledoval Marek Ďaloga, ktorý nohou podrazil súpera. "Les Bleus" hrali dlhú presilovku o dvoch hráčov, ktorú naplno využili a vyrovnali. V 57. minúte strhol výhru na ich stranu z dorážky Damien Fleury, ktorého nepokryl pred bránkou Tomáš Tatar. Gól Antoinea Roussela do prázdnej bránky pri neúspešnej power play Slovákov už iba spečatil francúzsky triumf.

"Zase sme doplatili na ten záver... Na takomto podujatí nemôžeme hrať toľko oslabení. To je samovražda a dnes sa to opäť potvrdilo. Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať, urobiť pre to všetko, ale asi sme nespravili," hneval sa brankár Ján Laco, ktorý až do 51. minúty viedol "vůjtekovcov" svojimi zákrokmi k výhre.

Kým prehry s favoritmi Českom (2:3 pp) a Kanadou (1:4) sa dali prehltnúť, zaváhanie s rebríčkovo nižšie postavenými Francúzmi hráčov poriadne bolelo. "Je to veľmi náročná prehra na psychiku. Ťažko sa teraz hľadajú slová, oni tie presilovky hrali lepšie ako my a asi treba niečo zmeniť. Nič nie je stratené, musíme sa zomknúť, ale je to ťažké, keď vedieme v troch zápasoch a všetky nakoniec prehráme," dodal smutný Tomáš Tatar.