Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Binnington dostal dvojzápasový dištanc v NHL za útok na Hartmana

Na archívnej snímke brankár St. Louis Jordan Binnington. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročnému Kanaďanovi prepadne plat vo výške zhruba 65.000 amerických dolárov, ktoré pôjdu podľa kolektívnej zmluvy NHL do Fondu na pomoc hráčom v núdzových situáciách.

St. Louis 17. marca (TASR) - Vedenie hokejovej NHL udelilo brankárovi Jordanovi Binningtonovi zo St. Louis dvojzápasový dištanc a pozastavilo mu plat. K tomuto kroku pristúpili za incident, ku ktorému došlo počas stredajšieho duelu s Minnesotou (5:8). Binnington po inkasovanom góle vykorčuľoval z bránkoviska a vyrážačkou napadol súperovho strelca Ryana Hartmana.

Proti Binningotnovi vyštartoval jeho náprotivok Marc-Andre Fleury, rozhodcovia však pästnému súboju zabránili. Následne domáceho brankára vykázali z ľadu do konca zápasu. Dvadsaťdeväťročnému Kanaďanovi prepadne plat vo výške zhruba 65.000 amerických dolárov, ktoré pôjdu podľa kolektívnej zmluvy NHL do Fondu na pomoc hráčom v núdzových situáciách.

Binnington odchytal v prebiehajúcej sezóne 52 stretnutí s úspešnosťou 89,2 percenta a priemerom 3,39 gólu na zápas. Počas jeho neprítomnosti ho pravdepodobne nahradí 37-ročný Thomas Greiss. Informácie priniesla agentúra AP.