Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Björkung skončil v B. Bystrici po vzájomnej dohode, vracia sa Brejčák

Na snímke zľava Peter Krieger (Zvolen) a Victor Bjorkung (Banská Bystrica) v zápase 47. kola Tipos extraligy v hokeji HKM Zvolen – HC 05 Banská Bystrica vo Zvolene 30. decembra 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Björkung prišiel do Banskej Bystrice v decembri 2021 a hneď sa zaradil medzi opory zadných radov.

Banská Bystrica 12. januára (TASR) - Vedenie hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica sa dohodlo s Victorom Björkungom na vzájomnom ukončení spolupráce. Ako uviedol extraligista na svojom webe, švédsky obranca ho požiadal o návrat do rodnej krajiny z rodinných dôvodov. Uvoľnené miesto v defenzíve zaujme Ján Brejčák, ktorý v minulosti pod Urpínom už niekoľkokrát pôsobil.

Björkung prišiel do Banskej Bystrice v decembri 2021 a hneď sa zaradil medzi opory zadných radov. V minulej sezóne odohral za HC '05 35 stretnutí so ziskom 19 kanadských bodov (6+13). Počas leta sa rozhodol predĺžiť zmluvu, v prebiehajúcom ročníku si svoje konto rozšíril o 11 bodov (3+8) v 31 vystúpeniach. "Rád by som sa poďakoval za príležitosť pôsobiť v tomto klube a meste. Špeciálne poďakovanie patrí fanúšikom, ktorí ma podporovali po celý môj čas, ktorý som tu bol. Nanešťastie, vplyvom určitých okolností, nemôžem dohrať tento ročník na Slovensku. Vo zvyšku sezóny prajem Banskej Bystrici všetko len to najlepšie," uviedol 29-ročný zadák pre oficiálny web banskobystrického klubu.

Do tímu sa na uvoľnený post vracia Brejčák. Tridsaťtriročný bek odohral v minulosti v drese "baranov" 112 stretnutí, v ktorých nazbieral dokopy 33 bodov (10+23) a 286 trestných minút. Dodnes drží klubový rekord v počte trestných minút v jednej sezóne v základnej časti - v sezóne 2019/2020 ich nazbieral až 163. Aktuálny ročník začal v nórskom Stavangeri, za ktorý nastúpil v piatich dueloch so ziskom jednej asistencie. Do Banskej Bystrice prichádza ako voľný hráč. "Dlhodobejšie pracujeme na posilnení zadných radov, preto sme radi, že nám to vyšlo. Veríme, že Jano Brejčák s jeho skúsenosťami v kombinácii s tým, že hral vo vyšších ligách, bude pre nás rozdielovým hráčom. Myslím si, že momentálne je to dobré pre neho, aj pre klub a máme od neho veľké očakávania. Do tréningového procesu sa zapojí vo štvrtok, uvidíme, či nastúpi už v piatkovom zápase," povedal asistent trénera Ľuboš Pisár.