Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Bondra so Šatanom otvorili nové unikátne ihrisko na Táľoch

Peter Bondra a Miroslav Šatan na snímke. Foto: TASR/Vladimír Benko

V prostredí Nízkych Tatier si na ihrisku Little Bear budú môcť golfisti trénovať najmä krátku hru. Možnosťou hrať v reverznom smere sa z 9-tich jamiek stáva jamiek 18.

Tále 12. augusta (TASR) - Slovensko má unikátne obojsmerné golfové ihrisko, jediné svojho druhu v Európe. Otvorili ho na Táľoch aj za účasti hokejových legiend Petra Bondru a Miroslava Šatana.

Deväťjamková akadémia s názvom Little Bear od dizajnérov 1. majstrovského ihriska na Slovensku Gray Bear na Táľoch Američanov Boba Waltona a Skipa Maleka je určená najmä pre deti a začiatočníkov, ale má čo dať aj skúseným golfistom. Ihrisko spĺňa vysoké medzinárodné kritériá pre stavbu golfových ihrísk. "Sme radi, že celý golfový rezort na Táľoch sa z roka na rok rozvíja a skvalitňuje svoje služby. Otvorením tohto ihriska sme vytvorili komplexnú ponuku pre hráčov golfu na Táľoch," uviedol v tlačovej správe predseda predstavenstva Tále, a.s. Vladimír Soták.

V prostredí Nízkych Tatier si na ihrisku Little Bear budú môcť golfisti trénovať najmä krátku hru. Možnosťou hrať v reverznom smere sa z 9-tich jamiek stáva jamiek 18. "Každý golfista na Slovensku sa môže tešiť. Máme tu ďalšie nádherné ihrisko, vynikajúce na tréning a krátku hru. Je tu krásne prostredie a som rád, že sa to tu takto rozrastá," povedal Peter Bondra.

Na slávnostnom otvorení nechýbal ani ďalší bývalý hviezdny hokejový útočník a golfový nadšenec Miroslav Šatan. "Už som mal možnosť tu byť pri otváraní veľkej osemnástky pred 12-timi rokmi, takže som rád, že mám tú česť aj teraz. Je to ihrisko, na ktorom treba rozmýšľať a menej riskovať a myslím si, že má čo dať aj skúseným golfistom, nielen deťom a začiatočníkom," doplnil Šatan.