Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Hokej

Brankár Slovana Backlund má novú masku v klubových farbách aj s orlom

Johan Backlund drží v rukách novú masku. Foto: HC Slovan Bratislava

"Backs" masku odpremiéruje v najbližších domácich zápasoch.

Bratislava 29. Októbra (Teraz.sk) – Brankár belasých Johan Backlund má novú parádu. Čakala ho v domácej bratislavskej kabíne hneď, ako sa vrátil z výjazdu hokejistov Slovana po ruských klziskách. Jeho nová brankárska prilba už má klubový dizajn HC Slovan Bratislava. Tróni na nej slovanistický orol.

Nová maska Johana Backlunda.
Foto: FB HC Slovan Bratislava
“Novú masku som mal k dispozícii už pred viac ako týždňom, rozhodol som sa však ešte pre menšie grafické úpravy týkajúce sa farieb v hornej časti a zvýrazneniu určitých detailov. Aj preto som trip odchytal ešte v tej pôvodnej. Finálna verzia sa mi páči, chvália ju aj spoluhráči v kabíne, tak im budem veriť,” usmieval sa rodák zo švédskej Skelleftea podľa klubového webu.





Švéd v službách slovenského klubu doteraz odchytal 13 zápasov za Slovan v v maske z fínskeho Kärpatu Oulu. Jeho úspešnosť je takmer 90%.

Nová maska Johana Backlunda.
Foto: FB HC Slovan Bratislava
Tridsaťtriročný brankár nemal na dizajnérov obrovské nároky. “Chcel som len, aby bola vo farbách klubu a bolo na nej jasne viditeľné logo, to sa nachádza na oboch jej stranách” povedal Backlund. Okrem toho na zadnej strane nechýba švédska zastáva, prezývka Backs a z predu číslo 26. Podľa webu Slovana by premiéru v novej časti výstroje mohol zažiť už v najbližších domácich stretnutiach. “Zvykám si na ňu veľmi rýchlo, absolvoval som v nej už dva tréningy a ak ma tréneri pošlú do brány, mal by som v nej už chytať ,” uzavrel Johan Backlund.








V takejto maske si pamätáte Johana Backlunda z predchádzajúcich zápasov


Vpravo brankár Johan Backlund sleduje puk a vľavo Jonathan Sigalet (obaja Slovan) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer