Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Bratt aj Hischier s prvou 30-gólovou sezónou: Som za nás oboch rád

Hokejista New Jersey Devils Jesper Bratt sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils v Tampe v nedeľu 19. marca 2023. Foto: TASR/AP

Prvý hetrik v profilige strelil vo víťaznom stretnutí na ľade Tampy Bay (5:2) švédsky útočník New Jersey Jesper Bratt, ktorý pokoril prvýkrát aj 30-gólovú hranicu.

New York 20. marca (TASR) - Americký hokejista K'Andre Miller sa stal v noci na pondelok v NHL prvým obrancom New Yorku Rangers, ktorý zaznamenal v jednej tretine štyri body (2+2). Výraznou mierou tak prispel k vysokej výhre "jazdcov" nad Nashvillom (7:0). Hetrik zaznamenala trojica hráčov Jesper Bratt (New Jersey), Matt Boldy (Minnesota), Jack Eichel (Vegas). Okrem Bratta premiérovo pokoril 30-gólovú hranicu aj jeho spoluhráč Švajčiar Nico Hischier.

New York Rangers sa stal šiestym tímom v histórii NHL, ktorý dosiahol dve víťazstvá za sebou so šesť a viac strelenými gólmi. Naposledy sa to podarilo Philadelphii Flyers v ročníku 1977/78. "Jazdci" strelili v úvodnej tretine proti Nashvillu šesť gólov, z toho päť v priebehu 10:01 min., čo je najrýchlejších päť presných zásahov v histórii organizácie. Až na štyroch presných zásahoch (2+2) sa v prvom dejstve podieľal americký obranca K'Andre Miller. V histórii Rangers sa to pred ním nepodarilo žiadnemu inému bekovi. "Mal som doslova pocit, že všetko, čoho som sa dotkol, sa nejako dostalo do bránky. Prial by som si, aby to takto bolo v každom zápase," uviedol Miller pre zámorské médiá.

Prvý hetrik v profilige strelil vo víťaznom stretnutí na ľade Tampy Bay (5:2) švédsky útočník New Jersey Jesper Bratt, ktorý pokoril prvýkrát aj 30-gólovú hranicu. Rovnaký počet v prebiehajúcom ročníku dosiahol aj Nico Hischier, jednotka draftu z roku 2017. Bratt povedal, že streliť 30. gól v ten istý večer ako Hischier znamená niečo navyše. Obaja vstúpili do organizácie Devils v sezóne 2017/2018 a odvtedy strávili veľa času v jednej formácii. "To, že sme obaja dosiahli tridsiatku pri takomto špeciálnom víťazstve, bolo úžasné. Som za nás oboch šťastný," poznamenal 24-ročný Švéd, ktorý je so 63 bodmi (30+33) štvrtý najproduktívnejší hráč Devils.

Druhý hetrik v NHL zaznamenal americký útočník Matt Boldy, ktorý prispel k víťazstvu Minnesoty nad Washingtonom 5:3. Boldy je druhým hráčom v histórii Wild, ktorý strelil aspoň 20 gólov v sezóne pred dovŕšením 22 rokov, čím sa pridal k Slovákovi Mariánovi Gáboríkovi (30 gólov v ročníkoch 2001/2002 a 2002/2003). Je tiež tretí hráč v histórii tímu, ktorý získal aspoň 50 bodov v sezóne pred dovŕšením 22 rokov, čím napodobnil Gáboríka (67 v sezóne 2001/02, 65 v sezóne 2002/2003) a Pierra-Marca Boucharda (59 v sezóne 2005/2006). "Spoluhráči z formácie hrajú úžasne. Je to veľká zásluha týchto chalanov," povedal 21-ročný Američan, ktorý v prebiehajúcom ročníku nazbieral 51 bodov (22+29).

Trojgólový zápas má za sebou aj útočník Vegas Jack Eichel, ktorý pomohol lídrovi Západnej konferencie k triumfu nad Columbusom 7:2. Pre 26-ročného Američana to bol druhý hetrik v sezóne, celkovo štvrtý v NHL: "Puky mi jednoducho padali do bránky. Snažil som sa ich len nastreliť smerom na bránku. Je pekné vidieť, že to tam padá."