Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Peter Budaj po deviatich rokoch mieri na farmu

Peter Budaj Foto: TASR/AP Photo

Bez dvoch dní to bude presne deväť rokov, keď banskobystrický odchovanec debutoval v NHL za Colorado Avalanche.

Winnipeg 6. októbra (TASR) - Vedenie klubu zámorskej NHL Winnipeg Jets prekvapujúco zaradilo slovenského hokejového brankára Petra Budaja na listinu nechránených hráčov. Stalo sa tak iba deň po tom, čo ho "tryskáče" získali z Montrealu spoločne s Patrickom Hollandom výmenou za krídelníka Erica Tangradiho. Informoval o tom portál TSN.

V prípade, že si Budaja z waiver listiny žiadny klub nestiahne, pošlú Jets novú posilu pravdepodobne na farmu. Všeobecne sa čakalo, že sa 32-ročný banskobystrický odchovanec zhostí vo Winnipegu pozície brankárskej dvojky popri jednotke Ondřejovi Pavelcovi. Kanadský klub je však spokojný s výkonmi náhradníka Michaela Hutchinsona v príprave a zostane tak pri tandeme Pavelec - Hutchinson.

Budaj tak zrejme začne sezónu v tíme St. John's IceCaps v nižšej American Hockey League (AHL).

Chcel odísť sám

Výmena z Montrealu do Winnipegu nebola pre Petra Budaja žiadnym prekvapením. Agent slovenského hokejového brankára Rolland Hedges v rozhovore pre športovú stanicu RDS potvrdil, že jeho klient sám požiadal vedenie Canadiens o trejd do iného klubu. Tridsaťdvaročný Budaj si uvedomoval, že v historicky najúspešnejšom tíme NHL chcú prideliť pozíciu brankárskej dvojky mladému Dustinovi Tokarskému.

"Peter túžil ísť do tímu, ktorý ho chce. Je to pre neho dobrá príležitosť," povedal Hedges o Winnipegu, ktorý bude po Colorade a Montreale treťou profiligovou zastávkou pre Budaja. Jeho pozícia v Montreale sa naštrbila už v minulej sezóne, keď v play off pri zranení brankárskej jednotky "Habs" Careyho Pricea nedostal šancu on, ale Tokarski. Hneď po vypadnutí tímu zažiadal Budaj vedenie klubu o výmenu. Tá dlho neprichádzala, no Hedges vedel, že Canadiens majú v prípravnom kempe až troch kvalitných brankárov a žiadosť tak bude skôr či neskôr vypočutá. "Nedá sa povedať, že by sme výmenu čakali, skôr sme v ňu dúfali. Očakávali sme, že sa v najbližších týždňoch niečo stane," prezradil Hedges.