Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Cehlárik prvýkrát v sezóne bodoval, Boston prehral v Detroite

Peter Cehlárik, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay triumfovali v dueli v štokholmskej Ericsson Globe aréne nad Buffalom Sabres 3:2.

New York 9. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Peter Cehlárik si pripísal prvý bod v prebiehajúcom ročníku zámorskej NHL, jeho Boston ale prehral na ľade Detroitu 2:4. Cehlárik prihral na gól Davida Krejčího už po 69 sekundách hry, no domáci potom otočili skóre aj zásluhou dvoch presných zásahov Robbyho Fabbriho.

Práve Fabbri bol hrdina stretnutia. Dvadsaťtriročný útočník prišiel do Detroitu krátko pred zápasom výmenou zo St. Louis a svoj debut v drese Red Wings ozdobil dvomi presilovkovými gólmi. "Určite mi to pomôže vybudovať sebavedomie a zároveň pomohlo chalanom vyhrať zápas. Rovnaký výkon sa budem snažiť predviesť aj v ďalších stretnutiach," povedal pre nhl.com Fabbri, ktorý pomohol Detroitu ukončiť sériu štyroch prehier. Dve asistencie si pripísal brankár "červených krídel" Jonathan Bernier, ktorý mal 26 úspešných zákrokov.

V drese Bostonu zaznamenal jednu asistenciu Čech David Pastrňák, ktorý tak bodoval v 14. zápase po sebe. Na konte má už 31 bodov a v histórii Bruins nazbieral v prvých 16 dueloch sezóny viac bodov len Phil Esposito (34). Cehlárik vo svojom treťom vystúpení v profilige v aktuálnej sezóne strávil na ľade 12:07 min, mal aj plusový bod. Jeho krajan a spoluhráč Zdeno Chára odohral takmer dvadsať minút a prezentoval sa jednou strelou na bránku a dvoma bodyčekmi. Cehlárik v uplynulých dňoch "pendloval" medzi prvým tímom a farmou Bostonu, za Providence nastúpil v AHL doteraz v sezóne na sedem duelov a nazbieral v nich desať bodov (6+4).

Hokejisti Tampy Bay triumfovali v rámci NHL Global Series v štokholmskej Ericsson Globe aréne nad Buffalom 3:2. Slovenský obranca "bleskov" Erik Černák strávil na ľade 17:42, dve minúty si odsedel na trestnej lavici a súperovho brankára ohrozil štyrmi strelami. Buffalo natiahlo sériu prehier už na štyri stretnutia. Sabres nepomohli ani dva presné zásahy Sama Reinharta. Oba tímy sa vo švédskej metropole stretnú aj v sobotu (19.00 SEČ).

Edmonton si doma poradil s New Jersey 4:0 a vylepšil si tak náladu po predchádzajúcich dvoch prehrách. Oilers sa mohli oprieť o spoľahlivý výkon fínskeho brankára Mikka Koskinena, ktorý zneškodnil všetkých 29 striel súpera a oslávil premiérové čisté konto v sezóne a piate v profiligovej kariére. "Hostia si vypracovali jedinú vážnu šancu a tá sa skončila na hornej žŕdke. Mikko nemusel urobiť žiadny superzákrok. Dokázal však výborne zmenšovať strelecký uhol, bol stále vo svojej pozícii a vďaka nemu sa zápas nijako neskomplikoval. Bol to z jeho strany kvalitný výkon. Odmenou mu bol shutout," pochválil svojho brankára tréner "olejárov" Dave Tippett. Gólom a asistenciou prispel k výhre Alex Chiasson. Medzi strelcov sa zapísal aj Nemec Leon Draisaitl, ktorý vsietil už svoj 14. gól v sezóne a stal sa piatym hráčom v klubovej histórii, ktorý to dokázal už v prvých 18 dueloch ročníka.

Winnipeg zvíťazil nad Vancouverom 4:1 a tohto súpera zdolal už v deviatom vzájomnom zápase v rade. Gólom a asistenciou sa na výhre podieľal krídelník Kyle Connor.

NHL - sumáre:


BUFFALO SABRES – TAMPA BAY LIGHTNING 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly:
36. Reinhart (Ristolainen, McCabe), 52. Reinhart (Jokiharju, Olofsson) – 4. Kučerov (Point, Shattenkirk), 17. Killorn (Hedman, Stamkos), 48. Gourde (Maroon, Paquette). Brankári: Ullmark - Vasilevskij, strely na bránku: 22:34, hralo sa v Štokholme, 13.230 divákov.

DETROIT RED WINGS – BOSTON BRUINS 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 3. Larkin (Bowey, Bernier), 12. Fabbri (Bertuzzi, Mantha), 22. Fabbri (Bertuzzi, Cholowski), 59. Mantha (Bernier) – 2. Krejčí (CEHLÁRIK), 38. Krug (Krejčí, Pastrňák). Brankári: Bernier - Rask, strely na bránku: 32:28, 19.515 divákov.

WINNIPEG JETS – VANCOUVER CANUCKS 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 32. Roslovic (Wheeler, Pionk), 37. Scheifele (Connor, Poolman), 54. Connor, 59. Lowry (Copp, Perreault) – 27. Miller (Stecher, Boeser). Brankári: Hellebuyck - Demko, strely na bránku: 35:33, 15.325 divákov.

EDMONTON OILERS – NEW JERSEY DEVILS 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 22. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Persson), 36. Haas (Benning, Russell), 37. Neal (Chiasson, Persson), 47. Chiasson (Nugent-Hopkins, McDavid). Brankári: Koskinen - Schneider, strely na bránku: 32:29, 17.240 divákov.


Slováci v akcii:

Peter Cehlárik (Boston) 12:07 0 1 1 +1 0 0

Zdeno Chára (Boston) 19:18 0 0 0 0 1 0

Erik Černák (Tampa Bay) 17:42 0 0 0 0 4 2