Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Cehlárik verí, že ocenenie na MS mu otvorí dvere späť do NHL

Na snímke zľava brankár Sebastian Dahm (Dánsko), Oliver Lauridsen (Dánsko) a Peter Cehlárik (Slovensko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Dánsko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 29. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cehlárika zvolil za najlepšieho útočníka MS v Rige direktoriát turnaja. Vo ôsmich zápasoch si pripísal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií.

Bratislava 7. júna (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Peter Cehlárik je šťastný zo zisku ocenenia pre najlepšieho útočníka tohtoročných majstrovstiev sveta v Rige. Verí, že mu môže otvoriť dvere k lepšiemu angažmánu pre nasledujúcu sezónu. V hre je aj návrat do zámorskej NHL. Dvadsaťpäťročný krídelník to uviedol v rozhovore pre portál hockeyslovakia.sk.

Cehlárika zvolil za najlepšieho útočníka MS v Rige direktoriát turnaja. Vo ôsmich zápasoch si pripísal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií. "Bol som nadšený. Nepozeral som finále, prednosť som dal rodine a najbližším. Kamaráti mi zavolali, čo sa stalo. Zapol som si sociálne siete a zistil som, čo sa deje. Veľmi si to vážim. V prvom rade sa chcem poďakovať spoluhráčom, ktorí mi to uľahčili. Rovnako trénerskému štábu za príležitosť byť v tíme a mať pozíciu, v ktorej som mohol byť úspešný. Som naozaj šťastný," povedal Cehlárik, ktorý tak napodobnil Miroslava Šatana. Generálny manažér slovenskej reprezentácie získal ocenenie pre najlepšieho útočníka v roku 2000 pri striebre v Petrohrade. Odvtedy sa to na ofenzívnom poste nepodarilo žiadnemu inému Slovákovi. Šatan sa stal o dva roky neskôr najužitočnejším hráčom turnaja. Ján Laco bol v roku 2012 najlepší brankár MS v Helsinkách, Zdeno Chára najlepší obranca.

"Skvelé. Je to pre mňa zadosťučinenie. Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že si to žiadalo veľa odriekania. Ďakujem všetkým, ktorí mi verili. Byť v takejto spoločnosti je pre mňa skvelá správa. Dodalo mi to viac sebavedomia. Ale verím, že stále môžem byť lepší. Tieto majstrovstvá neboli síce s najväčšími hviezdami, ale mužstvá prišli s tým, čo mohli. Nič to nemení na fakte, že pre mňa je to veľká vec," uviedol Cehlárik pre hockeyslovakia.sk.

Uplynulú sezónu strávil vo švédskom Leksande, na budúcu ešte nemá kontrakt. Práva v rámci KHL získal na Cehlárika Avangard Omsk. V hre je aj návrat návrat do NHL: "Pred šampionátom sme oficiálne nepodpísali žiaden kontrakt. Turnaj mi otvára dvere inde. Záujem je cítiť aj spoza mora, ale proces bude trošku dlhší. Práva na mňa má stále Boston. Uvidíme, ako sa to vyjasní a ako sa rozhodnem. Trh s voľnými hráčmi a veci v NHL sú posunuté. Verím, že pokiaľ bude reálna šanca mať príležitosť v tíme NHL, dáme to dohromady. Čím skôr budem vedieť viac, tým lepšie. Aj preto, že záujem zo strany Omska je."

Oceneniu pre Cehlárika sa potešil aj generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan: "Z Petrových výkonov som sa tešil počas majstrovstiev sveta. Turnaj mu vyšiel. Aj ja som mal možnosť hlasovať o najlepších na turnaji a svoj hlas som dal práve Petrovi. Veľmi ma potešilo, že podobne to videli aj iní lídri tímov. Srdečne mu blahoželám. Nie je jednoduché zaslúžiť si takúto poctu. Verím, že ho ocenenie môže vystreliť späť do NHL, ktorá určite bude jeho cieľom. Patril do úzkeho kruhu našich lídrov. V budúcnosti sa naňho budeme spoliehať."