Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Černák odštartoval cestu za víťazstvom Tampy súhrou s Kučerovom

Hokejista Tampy Nikita Kučerov sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets v Tampe v utorok 10. januára 2023. Foto: TASR - AP

Víťazný zápas odohral obranca Erik Černák, ktorý asistoval po 100 sekundách hry na otvárací gól Nikitu Kučerova a pomohol Tampe zdolať Columbus 6:3.

New York 11. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel v zámorskej NHL asistenciou k výhre New Jersey na ľade Caroliny 5:3. Víťazný zápas odohral aj obranca Erik Černák, ktorý asistoval po 100 sekundách hry na otvárací gól Nikitu Kučerova a pomohol Tampe zdolať Columbus 6:3. Tretí Slovák v akcii Adam Ružička bol svedkom prehry svojho Calgary na ľade St. Louis (3:4 po predĺžení) a do štatistík sa nezapísal. Brankár Jaroslav Halák iba sledoval zo striedačky víťazstvo New Yorku Rangers nad Minnesotou (4:3 po predĺžení a nájazdoch).

Tatar v prvej tretine oslabil mužstvo, keď si odsedel menší trest za seknutie. V ostatnom priebehu hry bol však tretí najvyťažovanejší útočník Devils s minutážou 17:45. Tridsaťdvaročný krídelník pomohol prekaziť snahu Hurricanes o vyrovnanie pri záverečnej hre bez brankára. Puk v obrannom pásme vybojoval Erik Haula, rozohral ho na hokejku Tatara, a ten bekhendom posunul dopredu Nicovi Hischierovi. Kapitána "diablov" pár metrov od prázdnej bránky zahákoval domáci kapitán Jordan Staal a rozhodca preto prisúdil hosťom technický gól. Pre Tatara to bola 16. asistencia v sezóne, celkovo má na konte 25 bodov (9+16) a je najproduktívnejší slovenský hráč prebiehajúceho ročníka NHL.

Erik Černák bol na konci 2. minúty pri otváracom góle zápasu proti Columbusu (6:3). V útočnom pásme adresoval prihrávku na nekrytého Nikitu Kučerova, ktorý puk usmernil za chrbát lotyšského brankára Elvisa Merzlikinša. Aj vďaka dvadsaťpäťročnému Slovákovi zaznamenal druhou asistenciou svoj stý bod v profilige Brandon Hagel. Černák v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 8 bodov za jeden gól a sedem asistencií.

Adam Ružička bol jediným Slovákom v noci na stredu, ktorý sa netešil z výhry svojho klubu. Calgary podľahlo St. Louis 3:4 po predĺžení. Dvadsaťtriročný útočník nastúpil už deviaty duel za sebou iba v štvrtom útoku Flames a proti Blues odohral 19 striedaní s 11:52 min na ľade. Bráknu súpera ohrozil trikrát a rozdal aj jeden hit.