Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Černák pravdepodobne nastúpi už proti Rangers, Cooper: Je pripravený

Na snímke hokejista Erik Černák. Foto: TASR

Dvadsaťšesťročný obranca nedohral predchádzajúci zápas proti Philadelphii Flyers (7:0), keď 42 sekúnd pred druhou sirénou za pomoci spoluhráčov opustil ľadovú plochu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tampa 13. marca (TASR) - Slovenský hokejista Erik Černák by nemal chýbať v zostave Tampy Bay v stretnutí NHL v noci na piatok proti New Yorku Rangers. Tréner Jon Cooper to uviedol po stredajšom tréningu tímu v domácej hale Amalie Arena.

Dvadsaťšesťročný obranca nedohral predchádzajúci zápas proti Philadelphii Flyers (7:0), keď 42 sekúnd pred druhou sirénou za pomoci spoluhráčov opustil ľadovú plochu. Černák si po nevinnom strete s Owenom Tippettom držal pravú nohu. V stredu sa však objavil na tréningu so spoluhráčmi. Tréner “bleskov” v rozhovore pre oficiálnu webstránku klubu odpovedal, či pomôže tímu proti lídrovi Metropolitnej divízie: "Černák by mal byť pripravený."

Slovenský reprezentant vynechal v tejto sezóne dvanásť stretnutí Lightning. V silvestrovskom programe proti Montrealu (4:3) nedohral po tvrdom hite od Josha Andersona. V januári sa potom zranil v stretnutí s New Jersey Devils (4:3 pp), keď ho Nathan Bastian nepríjemne narazil na konci prvej tretiny a mal zranenie hornej časti tela. Černák v 53 zápasoch dosiahol jeden gól a osem asistencií.

Tampa má v tejto sezóne bilanciu 34 víťazstiev, 25 prehier a šesťkrát neuspela v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. V Atlantickej divízii jej patrí 4. miesto a na tretiu postupovú priečku, na ktorej je priebežne Toronto, stráca osem bodov a Maple Leafs majú zápas k dobru. Ak sa Lightning nepodarí dostať na jednu z troch postupových pozícií, môžu získať ešte voľnú kartu na východe. Zatiaľ klubu patrí prvá voľná miestenka v play off a pred New Yorkom Islanders a Detroitom Red Wings má dvojbodobý náskok. "Bolts" chýbali naposledy vo vyraďovacej časti v sezóne 2016/17.