Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Česi začínajú prípravu na MS, Růžička povolal aj Mojžíša a Vondrku

Český útočník Michal Vondrka (vpravo) oslavuje svoj gól, vľavo korčuľuje švédsky hokejista Joel Lundqvist Foto: TASR/AP

Český národný tím sa prvýkrát v rámci záverečnej prípravy na MS stretne v stredu 2. apríla v pražskom Edene.

Praha 28. marca (TASR) - Staronový tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička zaradil do kádra pre začiatok prípravy na májové majstrovstvá sveta v Minsku aj dvojicu hráčov Slovana Bratislava Tomáša Mojžíša a Michala Vondrku. V nominácii na blížiaci sa dvojzápas Euro Hockey Challenge s Dánskom v Děčíne figuruje dokopy deväť nováčikov. Nástupca kouča Aloisa Hadamczika, ktorý odstúpil z postu po februárových olympijských hrách, má v tíme zatiaľ jediného účastníka turnaja v Soči - brankára Jakuba Kovářa z Jekaterinburgu.

Prvýkrát sa v národnom tíme predstaví brankár Tomáš Závorka s útočníkmi Martinom Zaťovičom a Petrom Pohlom z Karlových Varov, zadák Ondřej Vitásek s útočníkmi Tomášom Filippim a Jakubom Valským z Liberca, obrancovia Lukáš Kovář z Vítkovíc, Matěj Stříteský z Litvínova a útočník Tomáš Zohorna z Pardubíc. Český národný tím sa prvýkrát v rámci záverečnej prípravy na MS stretne v stredu 2. apríla v pražskom Edene. Mužstvo budú postupne doplňovať ďalší hráči, ktorým sa skončia klubové povinnosti. Podľa generálneho manažéra Slavomíra Lenera by mohlo priletieť na MS štyri až sedem hokejistov zo zámorskej NHL, štart zatiaľ nevylúčil ani veterán Jaromír Jágr z New Jersey.

Nominácia ČR na začiatok prípravy na MS a dvojzápas Euro Hockey Challenge s Dánskom v Děčíne (10. a 11. apríla):

brankári - Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlove Vary), Jakub Kovář (Jekaterinburg/KHL)

obrancovia - Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (obaja Vítkovice), Michal Gulaši (Karlove Vary), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Josef Hrabal (Novosibirsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL)

útočníci - Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všetci Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (obaja Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (obaja Karlove Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (obaja Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vincour (obaja Kazaň/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)