Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

V českom národnom mužstve už zrejme majú za Hadamczika náhradu

Tréner českého tímu Alois Hadamczi Foto: TASR/PAvel Neubauer

V stredu zasadne aj výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH), ktorý bude hodnotiť vystúpenie reprezentácie na ZOH v Soči a schvaľovať nového trénera.

Praha 25. februára (TASR) - Novým trénerom českej hokejovej reprezentácie bude s najväčšou pravdepodobnosťou Vladimír Růžička. Kormidelník pražskej Slavie potvrdil záujem nastúpiť na uvoľnené miesto po Aloisovi Hadamczikovi. Na stredajšom stretnutí vedenia Slavie s Růžičkom budú obe strany rokovať o predčasnom ukončení zmluvy.

"Závisí to už len na tom. Po stredajšom mítingu uvidíme," uviedol Růžička pre server idnes.cz. V stredu zasadne aj výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH), ktorý bude hodnotiť vystúpenie reprezentácie na ZOH v Soči a schvaľovať nového trénera. Ako informuje idnes.cz, na 99 percent je isté, že rokovať sa bude práve o Růžičkovi.

Dlhoročný kouč Slavie chce dokončiť rozohratú sezónu na lavičke v súčasnosti desiateho tímu českej Extraligy. V klube by však zostal aj naďalej ako tréner mládeže. Podľa vlastných slov si vie predstaviť pôsobenie pri národnom tíme do konca budúcej sezóny, keď je na programe svetový šampionát v Prahe.

"Nechcem dlhodobú zmluvu. Budem preferovať kontrakt do budúcich majstrovstiev sveta. Potom sa uvidí, čo ďalej," dodal Růžička, ktorý vo svojej kariére viedol českú reprezentáciu dvakrát. V rokoch 2005 a 2010 pod jeho vedením získal národný tím tituly majstrov sveta. V oboch prípadoch ho po skončení jeho pôsobenia nahradil vo funkcii Hadamczik.