Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Obranca Lovren prirovnal rozhodcu k 12. brazílskemu hráčovi

Dejan Lovren v strede a jeho spoluhráči Ivan Rakitič vpravo a Ivica Olič protestujú u hlavného rozhodcu Juičiho Nišimuru, ktorý proti Chorvátsku odpískal pokutový kop. Foto: TASR/AP

Lovren nedokázal "stráviť" simuláciu útočníka Freda za stavu 1:1. Chorvátsky bek v šestnástke ľahko zavadil o jeho rameno a brazílsky hrotový muž sa zrútil na trávnik.

Sao Paulo 13. júna (TASR) - Organizátori futbalových MS môžu udeliť víťaznú trofej rovno Brazílčanom. Tak reagoval chorvátsky obranca Dejan Lovren na kontroverznú jedenástku, ktorú nariadil v 71. minúte štvrtkového otváracieho zápasu šampionátu s domácou Brazíliou (1:3) rozhodca Juiči Nišimura.

Lovren nedokázal "stráviť" simuláciu útočníka Freda za stavu 1:1. Chorvátsky bek v šestnástke ľahko zavadil o jeho rameno a brazílsky hrotový muž sa zrútil na trávnik, akoby dostal "kosačku" zozadu. Japonský arbiter ukázal na biely bod a Neymar z penalty dostal svoj tím do rozhodujúceho vedenia. Lovren navyše dostal ešte žltú kartu. "Freda som sa ani nedotkol. Je to škandál pre futbal a pre FIFA. Brazílčania hrali v dvanástich," hneval sa zadák Southamptonu, ktorý cíti veľkú krivdu. "Chce sa mi plakať. No nemôžem s tým nič urobiť. Ak sa pozriete na ten moment, vidíte všetko a je to každému jasné. Hovorí sa o nejakom rešpekte a potom príde toto?"

Verdikt Nišimuru nazval Lovren "obrovskou hanbou". Domáci futbalisti dostali podľa neho veľkú rozhodcovskú pomoc. "Ak to má takto pokračovať, to nech dajú Brazílii rovno pohár," citovala chorvátskeho beka agentúra AP.

V podobnom duchu sa vyjadril aj jeho spoluhráč Ivan Rakitič. "Bol to dôležitý zápas pre oba tímy a je poľutovaniahodné, že ho pokazil chybný verdikt rozhodcu," povedal 26-ročný stredopoliar. Obranca Vedran Čorluka opísal penaltu ako trápnu: "Za stavu 1:1 v druhom polčase sme mali zápas celkom pod kontrolou. Darovaná jedenástka zmenila celý duel. Gratulujem Brazílii, no nemyslím si, že si víťazstvo zaslúžila."