Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Cíger je pripravený stať sa trénerom slovenskej reprezentácie

Zdeno Cíger Foto: TASR/Jozef Ďurník

Cíger v uplynulých rokoch pracoval vo svojej akadémii, ktorá pomáha mladým talentom v hokejovom raste.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Zdeno Cíger je pripravený stať sa novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. V piatok večer o tom informoval portál pravda.sk.

Bývalého útočníka a kouča Slovana Bratislava dlhodobo médiá spájali s obsadením uvoľneného postu po Vladimírovi Vůjtekovi, ktorý sa po štyroch rokoch na slovenskej striedačke stal šéfom tej českej. "Nechcem nič zahmlievať. Som pripravený postaviť sa k tomu čelom. Dostal som čas na rozmyslenie, ale som pripravený ponuku prijať. Reprezentácia sa neodmieta. V pondelok budeme spolu opäť debatovať," potvrdil pre pravda.sk Cíger.

Nová zväzová exekutíva sa mala otázkou trénera a generálneho manažéra reprezentácie zaoberať na svojom utorňajšom zasadnutí v Starej Lesnej. "Vedenie zväzu chce situáciu okolo národného tímu vyriešiť čo najskôr. Potrebuje ešte obsadiť aj osobu generálneho manažéra reprezentácie," doplnil Cíger. Na tento post po Ottovi Sýkorovi dostal dávnejšie ponuku Miroslav Šatan, pre nelichotivú situáciu medzi zväzom a hráčmi ju však odmietol.

Cíger v uplynulých rokoch pracoval vo svojej akadémii, ktorá pomáha mladým talentom v hokejovom raste. Ako dodal pre pravda.sk na novú výzvu je pripravený, pretože si myslí, že slovenský hokej potrebuje naštartovať. "Potrebujeme nájsť spoločnú cestu. Chcem pomôcť. Viem, že to nebude ľahké, ale na to som zvyknutý. Verím, že situácia sa upokojí a hráči nebudú bojkotovať národný tím," dodal.