Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Budem si musieť prezrieť vaše fotky, vtipkoval Růžička na prvom kempe

Vladimír Růžička, archívna snímka Foto: TASR/AP

Päťdesiatročný kormidelník českej hokejovej reprezentácie privítal v rámci úvodného tréningu aj jedenásť nováčikov.

Praha 2. apríla (TASR) - Dvadsaťpäť hokejistov sa hlásilo staronovému trénerovi Česka Vladimírovi Růžičkovi na úvodnom zraze reprezentácie v Prahe pred začiatkom prípravy na MS v Bielorusku. Až osemnásť z nich oblieka dresy klubov v najvyššej domácej súťaži, zvyšní siedmi pôsobili v tejto sezóne v tímoch KHL.

Päťdesiatročný kormidelník privítal v rámci prvého kempu aj jedenásť nováčikov. "Niektoré tváre bez helmy nepoznám," citoval portál idnes.cz vtipné vyjadrenie Růžičku, ktorý ďalej pokračoval: "Nervozitu cítim, ale dúfam, že je zdravá. Chlapcov spoznávame. Hovoril som si, že si budem musieť vziať fotky a pozerať sa na ne, pretože veľa hráčov nepoznám."

Reprezentačný výber Česka bude trénovať v pražskej hale v komplexe Eden. Úvodné duely prípravy na MS odohrá vo štvrtok a v piatok 10. a 11. apríla v Děčíne proti Dánsku. V rámci Euro Hockey Challenge si následne zmerajú Česi sily dvakrát ako s Nórmi, tak aj so Švajčiarmi. Generálku na bieloruský šampionát absolvujú na turnaji Oddset Hockey Games v Štokholme.

Reprezentácia ČR na úvodnom zraze v Prahe:

Brankári: Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlove Vary), Jakub Kovář (Jekaterinburg/KHL).
Obrancovia: Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (obaja Vítkovice), Michal Gulaši (Karlove Vary), Bohumil Jank (Hradec Králové), Vojtěch Mozík (Plzeň), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL).
Útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všetci Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (obaja Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (obaja Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (obaja Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vincour (obaja Kazaň/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)