Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Zadržaných priekupníkov so vstupenkami na hokej prepustili na slobodu

Dejiskami 79. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF sú O2 Aréna v Prahe a ČEZ Aréna v Ostrave. Na snímke pohľad na ČEZ Aréna na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 1. mája 2015 Foto: TASR/Michal Svítok

O organizovanej skupine priekupníkov zo zahraničia pred O2 arénou informovali české médiá už po prvom stretnutí domácej reprezentácie s hokejistami Švédska.

Praha 5. mája (TASR) - Pražská polícia prepustila na slobodu všetkých 34 v pondelok zadržaných osôb podozrivých z kupčenia so vstupenkami na zápasy MS v ľadovom hokeji. Informáciu priniesli české médiá s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia policajného hovorcu Jana Daněka.

Podľa jeho slov hrozí spomínaným osobám, zadržaným pred pondelkovým večerným stretnutím domácej reprezentácie s výberom krajiny javorového listu - Kanady, za priestupok proti majetku pokuta až 15.000 Kč. Veľkú väčšinu z nich (32) tvorili podľa informácií českých elektronických médií cudzinci, zväčša s marockými cestovnými pasmi. Hovorca počet cudzincov potvrdil, avšak dodal, že išlo hlavne o občanov európskych krajín.

U podozrivých osôb sa našli vstupenky v rôznom počte, a to od dvoch až do 60 kusov.

Keďže polícia narazila pri preverovaní aj na predanú vstupenku, ktorá bola neplatná, varovala dnes fanúšikov, aby vstupenky nekupovali od priekupníkov.

Pražská polícia monitoruje situáciu pred dejiskom pražských zápasov šampionátu - O2 arénou - od úvodných bojov MS. Už v nedeľu zadržala pre podozrenie z neoprávneného predaja vstupeniek niekoľko osôb. Pred halou sa pohybujú policajné hliadky v uniformách i v civile.