Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Decembrový Švajčiarsky pohár zrušili pre pandémiu koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slováci sa mali na turnaji stretnúť s domácim výberom, Lotyšskom a Nórskom.

Visp 19. novembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nebude po novembrovom Nemeckom pohári štartovať ani v decembri na Švajčiarskom pohári. Organizátori NaturEnergie Challenge vo Vispe (14. – 18. decembra) sa rozhodli podujatie zrušiť pre problémy spojené s pandémiou koronavírusu. Informovali o tom vo štvrtok na svojich webstránkach Švajčiarska hokejová federácia i Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

"Organizácia domáceho turnaja by vzhľadom na opatrenia spolkovej vlády i kantónnej oblasti, kde sa mal uskutočniť, bola veľmi sťažená a obmedzená. Preto sme sa rozhodli podujatie NaturEnergie Challenge odložiť. Rozhodnutie sme prijali vzhľadom na súčasnú situáciu v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, karanténnymi opatreniami a s nimi spojenou obmedzenou dostupnosťou hráčov pre reprezentačné potreby," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré Švajčiarska hokejová federácia zverejnila na svojom webe.

Slováci sa mali na turnaji stretnúť s domácim výberom, Lotyšskom a Nórskom. Po zrušení Švajčiarskeho pohára ich tak do konca kalendárneho roka na medzinárodnej scéne zrejme nepreverí žiaden súper, uviedol portál hockeyslovakia.sk. Najbližší turnaj v príprave na budúcoročné majstrovstvá sveta zostáva domáci februárový Kaufland Cup.

Zverencom trénera Craiga Ramsayho vlani nevyšiel turnaj vo Švajčiarsku, keď olympijskému výberu Ruska podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch a v zápase o tretie miesto prehrali s Nórskom 1:4.