Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Na demitrovských exhibíciách bratia Šťastní, Šatan, Bondra i Gáborík

Pavol Demitra Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na pamiatku Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul 7. septembra 2011 pri páde lietadla s výpravou Lokomotivu Jaroslavľ, majú všetky tri duely benefičný charakter na podporu mladých nádejí.

Bratislava 31. júla (TASR) - Mimoriadne pútavý menoslov obsahuje hokejový tím "Slovak Stars", ktorý sa v auguste predstaví v troch exhibičných zápasoch na počesť Pavla Demitru. S tímom St. Louis Blues Alumni si skrížia hokejky okrem iných aj bratia Peter a Anton Šťastní, Miroslav Šatan, Peter Bondra či čerstvý víťaz Stanleyho pohára Marián Gáborík.

Dejiskom prvého bude v stredu 20. augusta Poprad (17.30), o dva dni neskôr nastúpia oba tímy pred trenčianskym publikom (17.30) a vrcholom trojzápasového cyklu bude v sobotu 23. augusta bratislavská Slovnaft aréna (17.00).

Organizátori TASR informovali, že v drese "bluesmanov" sa predstavia okrem iných aj hráči známi z NHL - Kelly Chase, Scott Young, Jamal Mayers, Bernie Federko, Tyson Nash, Mike Sillinger, Reed Low, Jamie McLennan, či Terry Yake. Za tím Slovak Stars by mali okrem bratov Šťastných, Šatana, Bondru a Gáboríka nastúpiť aj Igor Liba, Zdeno Cíger, Jerguš Bača, Ľubomír Višňovský, Zdeno Chára, či Michal Handzuš.

Akciu spolu už niekoľko mesiacov pripravujú Peter Šťastný, Miroslav Michálek a Marián Bezák. Koná sa pod záštitou prezidenta Andreja Kisku a veľvyslanaca USA na Slovensku Theodora Sedwicka. V týchto dňoch sa spúšťa predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal.

Pavol Demitra pôsobil v St. Louis v rokoch 1996 až 2004. Bola to jeho najdlhšia zastávka v profilige a získal počas nej aj niekoľko individuálnych ocenení. V sezóne 2009/2010 sa stal majiteľom Lady Byng Trophy, ktorá sa udeľuje najslušnejšiemu hráčovi súťaže. O rok neskôr dosiahol najvyšší počet víťazných gólov v ročníku, trikrát sa navyše počas pôsobenia v drese Blues predstavil aj na exhibícii hviezd NHL. Po ďalších zastávkach v Ottawe, Los Angeles, Minnesote a Vancouveri odišiel hrať do KHL za Lokomotiv Jaroslavľ. Dňa 7. septembra 2011 sedel spoločne s celým realizačným tímom na palube lietadla, ktoré odlietalo s mužstvom na zápas do bieloruského Minska. Krátko po štarte sa však stroj zrútil.