Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Detroit dovolil Babcockovi rokovať s inými klubmi

Mike Babcock, archívne foto Foto: TASR/AP

Babcock dodal, že to neznamená, že určite Red Wings po 10 rokoch opustí.

Detroit 9. mája (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Detroit Red Wings dalo trénerovi Mikeovi Babcockovi povolenie rokovať s inými tímami. Informáciu priniesol denník Detroit Free Press. Babcock dodal, že to neznamená, že určite Red Wings po 10 rokoch opustí.

"Každý nech si to vysvetlí ako chce. Žiadne rozhodnutie však ešte nepadlo. V Detroite sa cítime dobre, moja rodina mesto miluje," povedal Babcock, ktorý má s Red Wings kontrakt do 30. júna. Generálny manažér Ken Holland uviedol, že klub má záujem na tom, aby Babcock zmluvu predĺžil. "Je našou snahou, aby Mike ostal, ale dali sme mu na výber," uviedol Holland. O skúseného trénera je veľký záujem a je aj veľa voľných miest, veď trénerskú otázku nemajú vyriešenú v Edmontone, Buffale, New Jersey, Philadelphii, San Jose a Toronte. V prípade, že by 52-ročný kouč Detroit opustil, hlavný kandidátom na jeho post bude tréner farmárskeho tímu v Grand Rapids Jeff Blashill.

Babcock viedol Detroit posledých 10 sezón, v roku 2008 doviedol svoj tím k zisku Stanley Cupu a o rok neskôr do finále. Red Wings postúpili 24-krát za sebou do play off, tento rok vypadli v 1. kole s Tampou Bay Lightning. Pred Detroitom pôsobil dve sezóny v Anaheime a "káčerov" doviedol v roku 2003 do finále. Pod jeho vedením vstúpili do NHL dvaja slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. "Ak Mike pôjde kamkoľvek, podám mu ruku a poďakujem za nádherných 10 rokov," povedal Holland.