Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Detroit už v novej sezóne nepočíta s niekoľkými veteránmi

Hráči Detroitu, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zámorský hokejový klub Detroit Red Wings potvrdil, že neponúkne nové zmluvy útočníkom Toddovi Bertuzzimu, Mikaelovi Samuelssonovi ani Jordinovi Tootoovi.

Detroit 19. júna (TASR) - Zámorský hokejový klub Detroit Red Wings už v novej sezóne NHL nepočíta s niekoľkými veteránmi. Generálny manažér "červených krídiel" Ken Holland potvrdil, že neponúkne nové zmluvy útočníkom Toddovi Bertuzzimu ani Mikaelovi Samuelssonovi.

Podľa zámorských médií opustí kabínu Detroitu aj Jordin Tootoo, ktorého Red Wings v stredu umiestnili na listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej žiadny iný klub nestiahne, vykúpia 31-ročného Eskimáka zo zmluvy.

Produktivita všetkých troch hráčov v uplynulých rokoch klesala. Tridsaťdeväťročný Bertuzzi odohral v skončenej sezóne za Red Wings 57 zápasov, v ktorých si pripísal 16 bodov, o dva roky mladší Samuelsson mal bilanciu 26 duelov a tri kanadské body. Tootoo strávil väčšinu ročníka na farme v AHL, v drese Detroitu zaznamenal iba jednu asistenciu počas 11 zápasov. V zmluve mu zostával platný ešte jeden rok, v ktorom mal zarobiť 1,9 milióna dolárov.