Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Detroit vyradil Lidströmov dres s číslom 5 medzi legendy

Dres s číslom 5, ktorý si obliekal Švéd Nicklas Lidström si už v Detroite neoblečie nikto. Foto: NHL.com

Dres s priezviskom 43-ročného Lidströma vytiahli ku stropu, kde sa ocitol v spoločnosti legendárnych mien ako Gordie Howe (č. 9), Steve Yzerman (č. 19), Ted Lindsay (č. 7) či Terry Sawchuk (č. 1).

Detroit 7. marca (TASR) - Vedenie hokejového klubu zámorskej NHL Detroitu Red Wings vyradilo navždy dres s číslom 5, ktorý nosil bývalý švédsky obranca Nicklas Lidström. Informovala agentúra AP.

K slávnostnému aktu prišlo pred zápasom Detroit - Colorado (2:3 pp), v ktorom zaznamenal v drese domácich svoj piaty gól v sezóne slovenský útočník Tomáš Jurčo.

Dres s priezviskom 43-ročného Lidströma vytiahli ku stropu, kde sa ocitol v spoločnosti legendárnych mien ako Gordie Howe (č. 9), Steve Yzerman (č. 19), Ted Lindsay (č. 7), Terry Sawchuk (č. 1), Alex Delvecchio (č. 10) a Sid Abel (č. 12).



Lidström ukončil aktívnu činnosť po sezóne 2011/2012, ktorá bola pre neho súčasne jubilejnou dvadsiatou v službách "červených krídiel" z Detroitu. S Red Wings získal štyrikrát Stanleyho pohár a sedemkrát Norrisovu trofej určenú pre najlepšieho obrancu NHL.

V zámorskej profisúťaži odohral 1546 zápasov, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov, ktorí strávili kariéru NHL len v jednom klube.