Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Dukla sa chce vrátiť na vrchol, pomôcť má aj prítomnosť Mariána Hossu

Tréner Dukly Trenčín Roman Stantien (vľavo) a hráč Dukly Trenčín Richard Lintner počas tlačovej konferencie hokejového klubu Dukla Trenčín Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Počas tohtoročnej letnej prestávky bola situácia pod hradom Matúša Čáka zrejme najvážnejšia v histórii klubu.

Trenčín 7. septembra (TASR) - Nielen pútavou mediálnou kampaňou, ale hlavne úspešnými výsledkami sa chce hokejový extraligista Dukla Trenčín vrátiť na popredné priečky v najvyššej domácej súťaži. Hoci klubu ešte nedávno hrozil zánik, nepriaznivá situácia nabrala pozitívny vzostup a už v piatok chcú Trenčania víťazne vykročiť za naplnením cieľov. Motivovať by ich mala aj prítomnosť Mariána Hossu, ktorý vhodí úvodné buly duelu medzi Duklou a majstrovskými Košicami.

Počas tohtoročnej letnej prestávky bola situácia pod hradom Matúša Čáka zrejme najvážnejšia v histórii klubu. Ten už v súčasnosti nemusel existovať na slovenskej hokejovej mape, napokon sa však celý problém úspešne vyriešil. "Keď v júli prišiel Robo Švehla na predstavenstvo s návrhom, aby klub zanikol, tak sa mi to nepáčilo. Poprosil som pána Hartmanna a Daňa a skúsili sme to zmeniť. Teraz si myslím, že sa nám to podarilo," uviedol na úvod nedeľňajšieho stretnutia klubu s novinármi predseda predstavenstva Viliam Ružička.

Fotogaléria


Okrem vyrovnania dlhov a finančného zabezpečenia sa nové vedenie sústredilo aj na tvorbu kádra. Do tímu sa vrátilo niekoľko skúsených tvárí, od začiatku sezóny budú jeho súčasťou aj Richard Lintner a Branko Radivojevič. "Káder sme doplnili. Pokiaľ tu bude Branko a Rišo, nebudeme nič meniť. V prípade ich odchodu by sme ho chceli ešte doplniť. Do sezóny však vstúpime s tým, čo máme momentálne k dispozícii," ozrejmil športový manažér Jozef Daňo. K ambíciám v novom ročníku dodal: "Toto mužstvo sme tvorili s cieľom dostať sa do play off. V tejto chvíli si myslím, že súčasný káder na to určite má. Mali by sme sa umiestniť v hornej polovici tabuľky."

Len nedávno spustilo vedenie klubu mediálnu kampaň pod názvom "Tiež Dukla", ktorej súčasťou boli bývalé a súčasné legendy klubu. V nadväznosti na ňu sa chcú Trenčania opäť dostať medzi slovenskú hokejovú elitu. Viac k nej ako aj k ďalším technickým záležitostiam povedal Richard Lintner.

"Chceli by sme na úvod predstaviť našu najväčšiu letnú posilu, ktorou je Branko Radivojevič. Ako jeden z najstarších hráčov by som chcel predstaviť aj kapitána a tým bude Róbert Petrovický. V spojení so zápasom s Košicami sme pripravili pre fanúšikov niekoľko zaujímavostí. Vytvorili sme novú sadu bielych dresov, myslím, že biela farba by nemala chýbať teraz v žiadnom modernom klubu. Očakávame veľký úspech a pozitívnu odozvu. Kampaň 'Tiež Dukla' sme spustili len nedávno. Oslovili sme bývalých hráčov aj funkcionárov či súčasných hokejistov. Je to krásna vizitka Dukly Trenčín. Na piatkovom dueli sa zúčastní aj Marián Hossa, ktorý vhodí úvodné buly. Okrem toho sa bude snažiť streliť najkurióznejší gól svojej kariéry. Viac uvidia diváci v piatok," dodal Richard Lintner.



Náročná úloha čaká v tejto sezóne na nového hlavného trénera Romana Stantiena. Práve on má spoločne s hráčmi dostať klub na popredné priečky v tabuľke. "Letná príprava na suchu bola len s polovicou kádra, veľa hráčov sa však pretočilo následne na ľade. Niektorí chalani zostali, iní odišli. Mali sme z čoho vyberať, čo je určite pozitívne. Išiel som do toho s obavami, no cítim, že zatiaľ je to veľmi dobré," zhodnotil svoje doterajšie pôsobenie nový šéf trenčianskej striedačky.

Po šestnástich rokoch si dres Dukly oblečie aj Branko Radivojevič. Hoci je jeho cieľom návrat do niektorej z popredných európskych líg, na pôsobenie v Dukle sa teší. "Je pekné byť opäť doma. Teším sa na piatkový zápas s Košicami. Verím, že nás príde povzbudiť veľa divákov a sezónu odštartujeme na jednotku," dodal Radivojevič. Kapitánom tímu bude jeho najstarší a najskúsenejší člen v súčasnosti Róbert Petrovický: "Ďakujem za dôveru. Mať kapitánske 'céčko' v tomto znaku Dukly Trenčín, ktorý niečo znamená nielen na Slovensku, ale aj vo svete, je veľká pocta. Verím tomu, že splním očakávania, budem lídrom a budeme si s chlapcami navzájom pomáhať. Všetci chceme, aby Dukla opäť zažila úspešnú sezónu."

Trojnásobný slovenský majster sa v uplynulej sezóne neprebojoval do play off, čo spôsobilo väčšie zmeny v kádri. Do tímu sa z Piešťan vrátila útočná dvojica Tibor Melichárek, Vladimír Nemec, Dukle sa upísali aj skúsený veterán Petrovický či najlepší strelec mužstva v uplynulom ročníku Ondrej Mikula, ročný kontrakt nedávno podpísal aj Jakub Gašparovič. Výrazné zmeny sa dotkli najmä defenzívy, do ktorej pribudli Ondrej Zošiak, Lukáš Kozák, Tomáš Bokroš, Patrik Husák či lotyšský reprezentant Janis Andersons. V úvode nového ročníka jej pomôže Lintner a brankárskou jednotkou bude Branislav Konrád.

Dukla vstúpi do sezóny už v piatok zápasom proti obhajcovi majstrovskej trofeje HC Košice. Stretnutie sa malo pôvodne začať o 17.30 h, jeho štart sa však po vzájomnej dohode oboch klubov posunul na 19.00.