Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Dvorský bol trojbodový v juniorskej OHL, bodovali aj ďalší Slováci

Na snímke útočník Dalibor Dvorský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V OHL bodoval aj Filip Mešár, ktorý si pripísal asistenciu pri víťaznom góle Trenta Swicka.

Ottawa/New York 6. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Dalibor Dvorský sa v noci na sobotu blysol v kanadskej juniorskej OHL tromi asistenciami. Jeho Sudbury Wolves uspel na ľade Mississauga Steelheads 6:2 v piatom zápase 1. kola play off a po výsledku 4:1 na zápasy spečatil postup do druhého kola. Dvorský bodoval vo všetkých piatich dueloch vyraďovacej časti a má bilanciu 2+6.

V OHL bodoval aj Filip Mešár, ktorý si pripísal asistenciu pri víťaznom góle Trenta Swicka. Kitchener Rangers triumfoval na ľade Erie Otters 3:2 po predĺžení. Ondrej Molnár a Martin Mišiak nebodovali za domácich. Mešárov tím vedie v sérii 3:2 na zápasy a je blízko k postupu ďalej. Sezóna sa skončila pre obrancu Jakuba Chromiaka, ktorého Kingston prehral s North Bay 1:5 a vypadol po piatich dueloch.

V QMJHL si pripísal František Dej asistenciu, no jeho Sherbrooke prehralo s Blainville-Boisbriand 4:5. Phoenix za stavu 2:3 v sérii potrebuje uspieť v najbližšom stretnutí, aby si vynútil rozhodujúci siedmy deul.

Samuel Honzek strelil vo WHL svoj druhý gól v play off, keď sa presadil v oslabení. Vancouver Giants však neuspel s Everettom Silvertips 1:4 a v sérii prehráva 1:3 na zápasy.

V USHL sa predstavilo sedem Slovákom a dvaja z nich bodovali. Adam Žlnka si pripísal asistenciu, ale Des Moines prehral s Fargom Force 1:4. Juraj Pekarčík zaznamenal rovnako asistenciu, no ani on sa netešil z víťazstva. Jeho tím Dubuque Fighting Saint neuspel na ľade Chicaga Steel 3:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch.