Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

F. Chmelár sa na hokej teší, ale v strese bude až pred zápasom

Na snímke zľava podpredseda vlády SR, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár a vedúca výpravy Janka Gantnerová. Foto: TASR/Jakub Súkup

Do olympijského mesta Soči dorazí slovenský prezident Ivan Gašparovič pred stretnutím Slovensko-USA.

Soči 12. februára (TASR) - Možno aj pod vplyvom biatlonovej eufórie František Chmelár, známy fanúšik hokeja, ešte neprežíva "predštartovú" horúčku olympijského turnaja.

Do tuhého šéfovi Slovenského olympijského výboru pôjde až vo štvrtok pár hodín pred úvodným vystúpením slovenského tímu proti USA.

Do olympijského mesta Soči dorazí slovenský prezident Ivan Gašparovič: "Pán prezident doletí a rovno s ním utekáme na hokej," prezradil TASR Chmelár. Mužstvo bol navštíviť a u hráčov tiež cítil dobrú atmosféru: "Chlapci boli v pohode. Pred zápasom budú určite v očakávaní prvého vystúpenia a s nimi aj ja. Teším sa na to. Ale teraz to ešte neprežívam, navyše ma odpútavali povinnosti a k tomu aj udalosti na biatlone, hoci práve na tom zlatom som nebol. Všetci ostatní z vedenia áno, ale ja som mal povinnosti ohľadom našej kandidatúry s Krakovom. To je už údel prezidentov národných olympijských výborov."

Kým šéf SOV doteraz chodil najmä po kopcoch Červenej Poľany, teraz sa bude sústrediť na hokej a návštevu hlavy štátu. Mrzí ho napríklad, že neuvidí súťaž tímov v sánkovaní, ktorá je vo štvrtok večer a v ktorej má Slovensko reálnejšie šance na prvú desiatku. Na druhej strane verí, že k dobrému výsledku pomôže aj jeho neúčasť, keďže tomu tak bolo aj v prípade biatlonového šprintu žien. "Bodaj by to tak bolo, myslím, že si pokojne môžeme takto zažartovať. Hry sa nám pekne rozbehli a myslím si, že môžeme byť spokojní a v ďalšom očakávaní. Všeobecne musím konštatovať, že organizácia tu je na vysokej úrovni, aj z hľadiska bezpečnosti a starostlivosti o športovcov. Nevidím do všetkého, iste tu boli aj nejaké problémy, ale verím, že v priebehu hier vymizli. Z toho, čo sme tu zažili s výpravou, mám pocit, že je to takmer na sto percent."

Chmelár prezradil, že sa dobre pozná s majiteľom a zakladateľom firmy, ktorá je zodpovedná za oblečenie organizátorských zložiek ZOH. No nie preto sa mu odevy páčia: "Páči sa to viacerým. Niektorým nie, že je to príliš farebné a veľmi živé. No ja si myslím, že pre dobrovoľníkov, security a ďalších organizátorov je to dobré. Oni musia byť viditeľní."