Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Miklíka mrzí zbabraná kapitánska premiéra proti Francúzom

Michel Miklík Foto: TASR/Dušan Hein

Slovenskí hokejisti totiž v Gape prehrali s reprezentantmi ´galského kohúta´ 2:4.

Bratislava/Grenoble 18. apríla (TASR) - Michel Miklík si vo štvrtkovom zápase proti Francúzsku, v rámci prípravy na MS v Minsku, prvýkrát v kariére obliekol dres s kapitánskym "céčkom", no premiéra mu nevyšla. Slovenskí hokejisti totiž v Gape prehrali s reprezentantmi "galského kohúta" 2:4.

"Nehral Miro Šatan, tak sa rozhodli tréneri udeliť úlohu kapitána mne. Mrzí ma, že mi premiéra v tejto úlohe nevyšla tak, ako by som si prial," povedal Miklík pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Tri góly v úvodnej tretine

Slováci si prehrali tretí prípravný duel pred MS už v prvej tretine, keď dostali tri góly. "Nezvládli sme ju. Inkasovali sme až trikrát. Od druhej tretiny sme zvýšili tempo a pridali na dôraze, ale francúzsky brankár Hardy všetky naše pokusy pochytal. Až v tretej tretine sme ho prekonali, ale to už nestačilo na to, aby sme ho prekonali viackrát ako dva razy. Škoda, že sme si celé stretnutie prehrali hneď na začiatku. V sobotu musíme byť aktívnejší a hlavne nedovoliť súperovi, aby sa dostal do vedenia," pokračoval Miklík, ktorý zatiaľ odohral v slovenskom drese 57 zápasov a strelil 10 gólov.

Odvetný duel je na programe v sobotu o 15.00 h v Grenobli. Premiéru v A-tíme si odkrúti útočník Martin Réway a v zostave sa objavia aj Karol Sloboda, Miroslav Šatan, Juraj Mikúš a Ladislav Nagy.