Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Gáborík sa stal so 14 gólmi najlepším strelcom play off

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Tridsaťdvaročný slovenský krídelník pomohol kráľom k zisku Stanleyho pohára 22 bodmi v 26 zápasoch a stal sa tak štvrtým najproduktívnejším hráčom play off.

Los Angeles 14. júna (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa stal suverénne najlepším kanonierom skončenej play off zámorskej NHL. V 26 dueloch nastrieľal 14 gólov, o štyri viac ako jeho spoluhráč z Los Angeles Jeff Carter.

Gáborík uzavrel svoj strelecký účet v noci na sobotu v piatom zápase finálovej série s NY Rangers, keď svojím gólom v presilovke poslal duel do predĺženia a v ňom rozhodol o triumfe Kings a zisku Stanleyho pohára obranca Alec Martinez. Iba jediný presný zásah chýbal slovenskému útočníkovi k vyrovnaniu klubového rekordu v počte strelených gólov v jednej vyraďovačke, ktorý s 15 zásahmi drží legendárny Wayne Gretzky.

Štrnásť gólov je úctyhodná bilancia, naposledy sa ju v play off podarilo dosiahnuť v roku 2009 dvojici pittsburských "tučniakov" Sidney Crosby (15) a Jevgenij Malkin (14).

Tridsaťdvaročný slovenský krídelník pomohol "kráľom" k zisku Stanleyho pohára 22 bodmi v 26 zápasoch a stal sa tak štvrtým najproduktívnejším hráčom play off. Bodovo boli na tom lepšie iba traja jeho kolegovia z LA Anže Kopitar s 26 bodmi (5+21) a 25-bodoví Jeff Carter (10+15) a Justin Williams, držiteľ Conn Smythe Trophy (9+16).

Viac o zisku Stanleyho pohára nájdete TU.

Najlepší strelci play off NHL v sezóne 2013/2014:
1. Marián GÁBORÍK - 14 gólov, 2. Jeff Carter 10, 3. Justin Williams (všetci Los Angeles) a Jonathan Toews po 9, 5. Patrick Kane (obaja Chicago), Martin St. Louis (NY Rangers) a Rene Bourque (Montreal) po 8.


Fotogaléria: Hráči Los Angeles Kings získali Stanleyho pohár