Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Graňák trénuje na Slovensku s reprezentačnou 20-tkou

Na snímke obranca Dominik Graňák počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave 17. decembra 2013 pred odchodom na turnaj Arosa Challenge 2013 do Švajčiarska. Foto: TASR/Martin Baumann

Po doliečení nepríjemných zranení sa tak už naplno zaradil do tréningového procesu.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Dominik Graňák sa v súčasnosti pripravuje s reprezentačným výberom hráčov do 20 rokov. Skúsený obranca odohral súťažné stretnutie naposledy ešte v apríli tohto roka v drese Dinama Moskva v KHL, odvtedy laboroval s niekoľkými nepríjemnými zraneniami.

Tridsaťjedenročný reprezentant si doteraz nehľadal angažmán, v rámci sústredenia s dvadsiatkou tak absolvuje prvé tréningy spoločne s organizovaným tímom. "Som vďačný generálnemu manažérovi reprezentácie Ottovi Sýkorovi a trénerovi Ernestovi Bokrošovi za možnosť trénovať s tímom HK Orange 20," povedal Graňák po prvom utorňajšom tréningu pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Po doliečení nepríjemných zranení sa tak už naplno zaradil do tréningového procesu. Prvý tréning s reprezentačným výberom juniorov mu dal zabrať. "Cítil som to v nohách. Je jasné, že tréningy týchto chlapcov sú zamerané na výbušnosť, intenzitu a dynamiku. Uvidíme ako na to zareaguje moje telo. Tento týždeň bude z hľadiska mojej budúcnosti dôležitý. Ak telo záťaž vydrží a rameno ma nebude bolieť, som odhodlaný podpísať zmluvu a pripojil by som sa do tréningu tímu, v ktorom by som hral," dodal dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára.

Už počas uplynulého týždňa sa začalo špekulovať o Graňákovej budúcnosti, pričom švédske médiá ju spájali s Linköpingom. Ak by sa skúsený zadák predsa len rozhodol pre SHL, na sever Európy by sa vrátil po štyroch rokoch v Diname Moska. "V rámci Ruska som pôsobil vo fantastickej organizácii Dinama Moskva, s ktorou sme získali dva razy Gagarinov pohár. Nemal som už asi takú veľkú vnútornú motiváciu, aby som si chcel momentálne zvykať v Rusku na nové prostredie. Skôr ma láka opäť si vyskúšať Švédsko. Hral som tam tri roky a viem, akí sú tam ľudia a ako tam funguje hokej. Povedal som si, že prišiel čas na to, aby som urobil takúto životnú zmenu. Verím, že keď sa rozhodnem, že som stopercentne pripravený, príde konkrétna ponuka práve z tejto krajiny. Doteraz som to príliš neriešil, keďže som sa len dával zdravotne do poriadku," dodal.

V minulosti odohral Dominik Graňák za Slovensko 132 zápasov a strelil v nich 6 gólov. "Ak všetko pôjde tak, ako by som si predstavoval a začnem opäť hrať, verím, že mi bude slúžiť aj zdravie. V tom prípade by som nad prípadnou decembrovou nomináciou do reprezentačného výberu neváhal," zakončil Graňák.