Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hadamczik v českom národnom mužstve skončil

Tréner Českej republiky Alois Hadamczik a Jaromír Jágr v osemfinálovom zápase hokejového olympijského turnaja Česká republika - Slovensko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 18. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Rezignáciu oznámil vo vysielaní Hitrádia Orion.

Praha 24. februára (TASR) - Alois Hadamczik v pondelok odstúpil z funkcie trénera českej hokejovej reprezentácie. Jeho zverenci na ZOH v Soči vypadli vo štvrťfinále a obsadili konečné 6. miesto.

Rezignáciu oznámil vo vysielaní Hitrádia Orion, ako dôvod uviedol okrem iného aj útoky zo strany niektorých novinárov. Informáciu o jeho rezignácii potvrdil pre server iDNES.cz aj hovorca Českého hokejového zväzu Zdeněk Zikmund.

"Rozhodol som sa len v pondelok a popoludní som to oznámil prezidentovi hokejového zväzu Královi," uviedol Hadamczik, ktorý bol pod paľbou kritiky aj za nomináciu na olympijský turnaj do Soči.

Hadamczik viedol český tím už druhýkrát od roku 2010, keď vystriedal Vladimíra Růžičku. Mužstvo pod jeho vedením získalo bronz na MS v Bratislave i Helsinkách, ale vlani na svetovom šampionáte skončili Česi až na siedmej priečke a tlak sa stupňoval.

Chcú mi rozkazovať niktoši, vyhlásil Hadamczik

"V takomto prostredí sa mi nechce ďalej pracovať. Je to pre mňa hrozne ťažká situácia. Uhral som toho, myslím, dosť, veľa trénerov by bolo rado, keby vôbec mohli tak vysoko stáť. Mne sa ťažko odchádza, pretože národný tím som robil vždy s hrdosťou," cituje idnes.cz slová Hadamczika.

"Po dvoch medailách som mohol odísť a povedať, nech to vezme niekto iný, pretože sa nedá stále ako na bežiacom páse vyhrávať. Ak sa stalo, čo sa stalo a chcú mi rozkazovať niktoši, ktorí iba píšu do novín, nemajú žiadnu školu a začínajú mi hovoriť aký mám a nemám systém, či som s niekým hovoril a nehovoril, či mal brankár chytať alebo nemal, tak som si povedal, nech to robí niekto iný. Od dnešného dňa nebudem národný tím trénovať, budem ho sledovať a budem mu fandiť," odkázal Hadamczik.

O novom trénerovi by mali rokovať už na stredajšom zasadnutí výkonného výboru ČSLH. Podľa informácií MF Dnes je reálny návrat súčasného kouča pražskej Slavie Vladimíra Růžičku, viacerí presadzujú aj Josefa Jandača zo Sparty Praha.