Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Halák podpísal s Islanders štvorročný kontrakt na 18 miliónov dolárov

Brankár Washingtonu Capitals Jaroslav Halák v zápase zámorskej NHL proti Los Angeles Kings 25. marca 2014 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Účastník ZOH 2014 v Soči začal túto sezónu v St. Louis. Blues ho vo februári vymenili do Buffala, no v drese Sabres neodchytal ani minútu, "šable" ho totiž vytrejdovali do Washingtonu.

New York 22. mája (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák podpísal štvorročný kontrakt s tímom NHL New York Islanders. Za toto obdobie zarobí 18 miliónov amerických dolárov s priemerom 4,5 milióna na sezónu. Informovala o tom oficiálna stránka zámorskej profiligy.

Dvadsaťosemročný Halák sa stal spoluhráčom krajana Ľubomíra Višňovského v Islanders 1. mája tohto roka po rošáde z Washingtonu Capitals, keď ho vymenili za právo výberu v 4. kole tohtoročného draftu. Od 1. júla by sa odchovanec bratislavského hokeja stal neobmedzeným voľným hráčom, "ostrovania" sa s ním ale dohodli na podmienkach novej zmluvy.

Účastník ZOH 2014 v Soči začal túto sezónu v St. Louis. Blues ho vo februári vymenili do Buffala, no v drese Sabres neodchytal ani minútu, "šable" ho totiž vytrejdovali do Washingtonu. Halák odchytal v uplynulej sezóne za St. Louis a Washington spolu 52 duelov s bilanciou 29-13-13. Mal priemer 2,38 inkasovaného gólu na zápas a 91,8-percentnú úspešnosť. Slovenského brankára draftoval v roku 2003 v 9. kole Montreal, v drese Canadiens pôsobil štyri sezóny. V NHL má na konte 272 odchytaných duelov, ďalších 23 pridal v play off.