Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Halákov štart v otváracom zápase je stály otázny

Na archívnej snímke Jaroslav Halák v zápase proti Philadelphii 21. septembra 2015 Foto: Teraz.sk/Paul Martinka

Tridsaťročný brankár sa v uplynulých dvoch týždňoch trápil s nešpecifikovanými problémami v hornej časti tela a do spoločného tréningu s mužstvom zasiahol až v utorok.

New York 8. októbra (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders ani vo štvrtok neoznámil, či slovenský brankár Jaroslav Halák zasiahne do otváracieho duelu tímu v novom ročníku profiligy v noci na sobotu proti Chicagu Blackhawks.

Tridsaťročný Halák sa v uplynulých dvoch týždňoch trápil s nešpecifikovanými problémami v hornej časti tela a do spoločného tréningu s mužstvom zasiahol až v utorok. V predsezónnej príprave tak odohral iba dve tretiny.

"V uplynulých dňoch sa dobre 'potil' na tréningu, drel a na ľade bol vždy skôr ako ostatní. Uvidíme, ako sa bude cítiť zajtra, a podľa toho sa rozhodneme. Nechceme nič uponáhľať, najmä nie s hráčom na takom dôležitom poste," povedal pre nhl.com tréner "ostrovanov" Jack Capuano.

Pre Islanders bude otvárací zápas 99. ročníka profiligy zároveň premiérový v Barclays Center v Brooklyne, kam sa klub presťahoval po 43 rokoch z Nassau County. Ak nebude môcť chytať Halák, v bránke ho zastúpi Nemec Thomas Greiss. Islanders majú okrem tejto dvojice k dispozícii aj Jeana-Francoisa Berubea, ktorého stiahli v utorok z waiver listiny.