Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Handzuš sa o Slovane rozhodne v najbližších dňoch

Z tlačovej konferencie k rozšíreniu projektu Školskej hokejovej a hokejbalovej ligy a vstupu partnera do projektu na Základnej škole Holíčska 27.októbra 2014 v Bratislave. Na snímke hokejista Michal Handzuš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský center je momentálne bez klubu. V prípade, že bude hrať v, tak jedine za HC Slovan Bratislava.

Bratislava 27. októbra (Teraz.sk) - Michal Handzuš otvorene už dlhší čas hovorí o možnej spolupráci so Slovanom Bratislava. Čas na rozmyslenie si dal do konca októbra.

Skúsený center chcel dať prednosť klubom z NHL, avšak doposiaľ žiadne ponuky neprišli. Banskobystričan naposledy hral za Chicago Blackhawks v NHL a v zámorskej súťaži by najradšej pôsobil aj ďalej. Momentálne je však voľný hráč a iba trénuje. Čas sa kráti a Handzuš chce opäť profesionálne hrať. Jednou z možností je pôsobenie v Slovane Bratislava, ktorý má o Handzuša eminentný záujem. Handzuš svoje kroky zvažuje, no na KHL ho odrádza cestovanie za súpermi do Ruska.

„Nič sa nezmenilo, čakám na ponuky z NHL. Je koniec októbra, o týždeň či dva sa rozhodnem o budúcnosti. Ak nič nebude v NHL, rozohrám sa v Banskej Bystrici a potom uvidím, kam povedú moje ďalšie kroky,“ povedal Michal Handzuš. Prípadnú zmluvu v NHL má na starosti jeho zámorský agent, s ktorým sa rozpráva každý týždeň.

Na snímke Michal Handzuš sleduje v hľadisku hokejový zápas KHL medzi HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki
Foto: TASR/Martin Baumann


„Objavujú sa rôzne šumy, ale potom opadnú. Pre mňa je dôležité, aby som začal hrať. Je už takmer mesiac od začiatku ligy, ja veľa trénujem a rád by som vedel, ako na tom som. Ak uvidím, že NHL už nie je reálna, pôjdem do Európy. Potom by som sa chcel rozohrať v Banskej Bystrici. Momentálne však Európu neriešim,“ doplnil Handzuš.

„Počkám do konca októbra a potom začnem riešiť Európu. Ak by som si vybral KHL, tak by to bol iba Slovan. Bolo by to lákavé,“ vyjadril sa Handzuš.

Michal Handzuš už s generálnym manažérom Slovana Bratislava Marošom Krajčim rokoval o prípadnom pôsobení v drese "belasých". Handzuš priznal, že ho táto ponuka zaujala.

„Raz sme spolu sedeli a budeme sedieť znovu. Každým ďalším dňom sa šanca na pôsobenie Handzuša v Slovane zvyšuje. Osobne mu však ako skvelému hokejistovi a výbornému človeku zároveň úprimne želám, aby ešte dostal šancu pôsobiť v NHL, ak po nej túži," uviedol prednedávnom generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Na snímke Michal Handzuš sleduje v hľadisku hokejový zápas KHL medzi HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki
Foto: TASR/Martin Baumann


„Mám 37 rokov, to znamená, že nie som najmladší. Už to nie je také, ako keď som mal tridsať. Mal som veľa ponúk na lukratívne kontrakty. Myslím si, že je to prirodzený vývoj, ktorý musel prísť, a tak to aj beriem," povedal pre HN Michal Handzuš, ktorému v júni vypršal kontrakt s Chicagom a odvtedy je bez zmluvy.

„Peniaze vôbec nehrajú úlohu. Keby som chcel hrať pre peniaze, tak si hľadám klub v Rusku. Tam by som dostal viac ako momentálne v NHL. Jedinou možnosťou je pre mňa Slovan. Len sa musím rozhodnúť, či chcem tak veľa cestovať,“ uzavrel pre Handzuš.

Michal Handzuš sa už na bratislavskom štadióne objavil, keď ako divák sledoval zápas Slovana s Jokeritom Helsinki.

„Všetko je na Mišovi Handzušovi. Ak povie, že chce hrať v Európe, tak určite s ním budeme rokovať. Poviem to takto, kto by nechcel mať hráča takého kalibru vo svojom tíme?“ vyjadril sa na margo Handzušovho príchodu generálny manažér slovenského zástupcu v KHL Maroš Krajči. „Určite sa mu ozvem koncom októbra, aby sme zistili, ako sa vyvíja jeho situácia ohľadne kontraktu,“ dodal Krajči.