Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Handzušova chicagská éra je na konci

Michal Handzuš Foto: nhl.com

Handzuš v drese Blackhawks nastúpil za posledné dve sezóny v 70 zápasoch základnej časti, v ktorých k piatim gólom pridal aj 17 asistencií.

Chicago 16. júna (TASR) - Kariéra slovenského hokejistu Michala Handzuša v budúcej sezóne už nebude pokračovať v Chicagu. Vedenie "čiernych jastrabov" podľa kanadskej televízie TSN v lete neponúkne skúsenému centrovi novú zmluvu.

Handzuš sa tak stane neobmedzeným voľným hráčom a môže po ňom siahnuť hociktorý klub v profilige. Jednoročný kontrakt na milión dolárov podpísal víťaz Stanleyho pohára z roku 2013 vlani. Handzuš už predtým avizoval, že naďalej chce zostať v NHL.

TSN zdôvodnila jeho odchod vekovou obmenou, 37-ročný stredný útočník podľa nich nezvládol pozíciu druhého centra, ktorú v play off zastával. Jeho nástupcom by mohol byť jeden z dvojice Ryan Kesler - Jason Spezza, obaja elitní strední útočníci majú byť v lete vymenení do iných klubov.

Ak žiadneho z nich Chicago nezíska, skúsi to s jedným z dvojice mladíkov Andrew Shaw - Brandon Pirri. Shaw podľa TSN hral dobre v útoku s Patrickom Kanom a Brandonom Saadom. Pirri bol v sezóne 2012/13 najproduktívnejším hráčom chicagskej farmy v AHL Rockford IceHogs, kde v 76 zápasoch zaznamenal 75 kanadských bodov.

Handzuš v drese Blackhawks nastúpil za posledné dve sezóny v 70 zápasoch základnej časti, v ktorých k piatim gólom pridal aj 17 asistencií. V play off odohral ďalších 42 duelov s bilanciou 5+9. V Chicagu pôsobil aj v ročníku 2006/07 (8 zápasov, 3+5).