Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Novým trénerom švajčiarskej reprezentácie je Glen Hanlon

Glen Hanlon, archívna snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na striedačke helvétov nahradí krajana Seana Simpsona.

Ženeva 27. mája (TASR) - Tréner Glen Hanlon ukončil svoje pôsobenie pri bieloruskej hokejovej reprezentácii. Päťdesiatsedemročný Kanaďan sa po MS v Minsku, kde doviedol domáci výber do štvrťfinále, dohodol s predstaviteľmi tamojšieho zväzu na predčasnom ukončení spolupráce. Od novej sezóny sa postaví na striedačku švajčiarskeho národného tímu, kde nahradí krajana Seana Simpsona.

Podľa portálu luzernerzeitung.ch podpísal Hanlon v utorok predpoludním v Zürichu so švajčiarskym zväzom dvojročný kontrakt s opciou na ďalšie dva roky. V zmluve je zakotvená aj klauzula o predčasnom rozviazaní spolupráce v prípade, že sa tímu nebude pod jeho vedením výsledkovo dariť.

Hanlon sa vlani dohodol s bieloruskou federáciou na zmluve na dva plus jeden rok, okolnosti ho ale donútili prácu zmeniť. "Nebolo to o peniazoch. Syn vyrastá bezo mňa a keď som pracoval v Bielorusku, nemohli sme byť spolu. Síce bol za mnou v Minsku, ale presťahovať sa sem nemohol," uviedol pre Pressbol bývalý kouč slovenskej reprezentácie.

Niekdajší tréner Washingtonu Capitals sa údajne ústne dohodol na pôsobení pri kormidle švajčiarskej reprezentácie už v apríli, ešte pred majstrovstvami sveta. Jeho asistentom bude John Fust, ktorý predčasne skončil v Lausanne. Podľa švajčiarskych médií pôvodne Hanlon plánoval, že sa vráti na striedačku juniorského tímu Vancouver Giants vo WHL, nakoniec ale zvíťazila lákavejšia ponuka od Helvétov.