Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

HC Nové Zámky v 7. kole porazili HK Duklu Trenčín 4:3

Na archívnej snímke radosť hráčov Nových Zámkov. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V prvej tretine ukázali oba tímy vysokú efektivitu v zakončení, keď z minima šancí využili maximum.

Nové Zámky 10. októbra (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky zdolali v nedeľnom súboji 7. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 4:3. Domáci síce stratili v tretej tretine dvojgólový náskok, ale v samom závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 55. minúte rozhodol o ich triumfe Matúš Holenda.

V prvej tretine ukázali oba tímy vysokú efektivitu v zakončení, keď z minima šancí využili maximum. V 12. minúte poslal domácich do vedenia po rýchlom prečíslení Jackson, na jeho gól dokázala Dukla už i tri minúty zareagovať v hre 4 na 4 zásahom Mikysku. Do kabín však išli spokojnejšie Nové Zámky. Na konci úvodného dejstva im zabezpečil tesný náskok opäť Jackson, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu Bownsovej bránky.

Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia. V 28. min sa Tybor poľahky dostal cez brániaceho hráča, sám pred brankárom skúsil blafák na Engstranda, no ten pohotovo zasiahol. Postupne hru rozkúskovali početné vylúčenia. Trenčania nedokázali využiť presilovku o dvoch hráčov a následne domáci podobnú situáciu pretavili na tretí gól, keď vyšachovali brániacu trojicu a Števuliak poslal puk do odkrytej bránky - 3:1.

Dukla nezložila zbrane a v tretej dvadsaťminútovke vrhla všetky sily do útoku. V 43. minúte znížil z dorážky Tybor a o tri a pol minúty neskôr vyrovnal na 3:3 Minárik, ktorý skóroval z otočky cez klbko hráčov. Duel gradoval a spel do zaujímavého rozuzlenia. Rozhodnutie prišlo šesť minút pred koncom. Za podrazenie putoval na trestnú lavicu J. Švec a Nové Zámky presilovku využili zásluhou Holendu, ktorý delovkou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Trenčín v samom závere odvolal brankára a skúsil hrať v šestici, no vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Hlasy trénerov:


Marek Dubec, asistent trénera HC Nové Zámky: "Nebol to náš najlepší zápas, určite sme už hrali lepšie stretnutia, v ktorých sme však nebodovali. Druhá a tretia tretina ukázali, že Trenčín mal lepší pohyb, bolo vidieť, že chcel ísť viac za víťazstvom, ale rozhodla jedna strela v tretej tretine. Taký je hokej. Niektoré zákroky boli odpískané až amatérsky, či už na našej strane alebo na strane Trenčína. Mal by to niekto riešiť, aby ten zápas mal nejakú profesionálnu úroveň."

Ján Pardavý, tréner Dukly Trenčín: "Odchádzame zo zápasu bez bodov kvôli tomu, že sme odohrali naplno iba 40 minút. V prvej tretine sme robili príliš veľa chýb v našom pásme, nechali sme si streliť prvý gól, aj druhý na 2:1, v podstate stále sme iba doťahovali náskok súpera. Druhá tretina bola z našej strany výborná, tretia bola z nášho pohľadu najlepšia, ale v jednom oslabení 3 na 5 nám súper opäť odskočil na dva góly. Dokázali sme sa v tretej tretine dotiahnuť na 3:3, ale v závere sme si v oslabení nechali streliť víťazný gól. Ešte by som sa vrátilk momentu v druhej tretine, keď sme hrali oslabenie 3 proti 5. Všade v spoločnosti je to tak, že keď niekto niečo robí a dlhodobo to robí zle, tak by to nemal robiť."

HC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Góly: 12. Jackson (Farley, Števuliak), 20. Jackson (Farley, Števuliak), 40. Števuliak (Klempa), 55. Holenda (Mišiak, Farley) - 15. Mikyska (Lemcke), 43. Tybor (Paukovček, Kudla), 46. J. Minárik (Starosta). Rozhodovali: Fridrich, Adamec - Vyšný, Kacej, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

HC Nové Zámky: Engstrand - Hatala, Bull, Ligas, Reini, Mich. Roman, Holenda, Knižka, Šeliga - Števuliak, Jackson, Farley - Mišiak, Šiška, Klempa - Varga, Barto, Kurbatov - Ferenyi, Ondrušek, Hrabčák

Dukla Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban, Martiška - Tybor, Paukovček, Honzek - Valach, Mikyska, Rehuš - J. Minárik, J. Švec, Beták - Krajčovič, J. Haščák, Krajč