Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

HK Dukla Michalovce - HK Spiš. N. Ves 3:1, brankár Kaarlehto skóroval

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

O vzácny moment sa v 60. minúte postaral domáci brankár Kaarlehto, ktorý skóroval do prázdnej bránky hostí.

Michalovce 10. októbra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 7. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:1. Zaujímavosťou zápasu bol gól brankára domácich Karolusa Kaarlehta, ktorý v 60. minúte skóroval do opustenej bránky hostí.

Domáci boli v prvej tretine ofenzívne aktívnejší, ale obrana hostí odolala. Regenda bol v 10. minúte blízko ku gólu, no trafil iba do žŕdky. V dvoch sľubných príležitostiach krátko po sebe neskóroval ani Kukuča, keď brankár Surák napravil svoje zaváhanie.

Michalovskí hráči potvrdili streleckú prevahu v 2. tretine. V 29. minúte sa síce hostia ubránili oslabeniu, ale po ňom presne namieril obranca Macejko - 1:0. Ten istý hráč sa o dve minúty opäť presadil, keď na ofenzívnom výpade využil prihrávku Kukuču - 2:0. Domácich dva góly v krátkom slede upokojili a na sebavedomí im pridalo aj ubránené oslabenie v 36. minúte. V ňom si hostia nevypracovali vážnejšiu šancu, naopak, náskok Michaloviec mohol po úniku zvýšiť Cameranesi, ale Surák podržal svoj tím. Brankár Spišskej Novej Vsi sa vyznamenal aj v záverečných sekundách druhej časti, keď pohotovým zákrokom v oslabení zmaril teč Erkinjunttiho.

V úvode tretej časti si oba tímy vyskúšali presilovky, ale gól v nerovnovážnom počte hráčov padol až v 50. minúte. Hostia sa usadili v útočnom pásme a Giľákovu strelu ideálne tečoval Halama - 2:1. Hostia sa snažili stupňovať aktivitu, dostali sa aj k hre bez brankára, ale vyrovnať nedokázali. Naopak, o vzácny moment sa v 60. minúte postaral domáci brankár Kaarlehto, ktorý skóroval do prázdnej bránky hostí.

Hlasy trénerov po zápase:


Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: "Sme radi, že sme po piatkovom víťazstve dnes znovu získali tri body. Vôbec to však nebolo jednoduché. Museli sme vynaložiť veľa úsilia, aby sme vyhrali. Dnes sme to vydreli, ale počíta sa to. V lige niet ľahkého súpera, preto sa tešíme z týchto bodov."

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves: "Po víťazstve domácich nad Slovanom sme očakávali, že si v úvode vytvoria tlak. Podarilo sa nám ustáť ho. V druhej tretine sme spravili dve väčšie chyby, z ktorých sme dostali góly. Počas hry bez brankára sme sa nevedeli poriadne dostať do pásma. Celkovo sme mali počas zápasu málo striel. Jeden strelený gól je málo."

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 32. Macejko (Galamboš, Regenda), 34. Macejko (Kukuča, Suja), 60. Kaarlehto - 51. Halama (Giľák, Ščurko). Rozhodovali: Smrek, Štefik - Bogdaň, Hajnik, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 726 divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto (60. Vojvoda) - Bokroš, Macejko, Pavlin, Valtola, Mudrák, Ťavoda, Stripai - Keränen, Cameranesi, Žitný - Fournier, Erkinjuntti, Kukuča - Regenda, Suja, Galamboš - Mašlonka, Tibenský, Chalupa

HK Spišská Nová Ves: Surák - Malina, Petgrave, Ordzovenský, Romaňák, Matúš Chovan, Česánek, Grec - B. Rapáč, Kuru, Štrauch - Ščurko, Halama, Vrábeľ - Giľák, Tyczynski, Černý - Hamráček, Vartovník, Džugan - Olejník