Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hokejisti Banskej Bystrice majú ďalšiu zámorsku posilu Sonneho

Na archívnej snímke Brett Sonne. Foto: www.facebook.com

Cez víkend sa vedenie HC '05 dohodlo na ročnej spolupráci so "zlým mužom" Devinom DiDiometom.

Banská Bystrica 9. júna (TASR) - Slovenský hokejový vicemajster HC '05 Banská Bystrica získal do svojich radov ďalšieho hráča zo zámoria. Útok extraligistu posilní voľakedajší veľký talent kanadského hokeja, 26-ročný Brett Sonne. Informoval o tom oficiálny web "baranov".

Rodáka z Britskej Kolumbie draftoval v roku 2007 v 3. kole tím St. Louis Blues, do NHL sa však nikdy neprebojoval. Svojho času žiaril v juniorskej Western Hockey League, kde v ročníku 2008/09 nazbieral v drese Calgary Hitmen 100 bodov v 62 zápasoch, za čo si vyslúžil nomináciu do prvého All-Stars tímu WHL a druhého All-Stars tímu celej CHL. Následne štartoval na juniorských MS, kde s kanadskou reprezentáciou získal zlatú medailu. Jeho kariéra však nenabrala hviezdne rozmery, na farme "bluesmanov" jeho výkonnosť stagnovala a v roku 2013 sa rozhodol odísť do Európy. Sezónu 2013/2014 odohral v rakúskej EBEL za Dornbirner EC, uplynulý ročník začal v druhej najvyššej švédskej súťaži v družstve Mora a dokončil ho v nórskom Frisk Asker, kde počas 18 stretnutí strelil 6 gólov a 10-krát asistoval.

"Od Bretta očakávame, že sa v budúcej sezóne zaradí medzi ofenzívnych ťahúňov bystrických 'baranov' a severoamerickým štýlom hry priláka ďalších fanúšikov na banskobystrický štadión," uviedol extraligista na svojej webstránke.

Sonne je tak ďalším zámorským hokejistom, ktorý vystužil "baranov". Cez víkend sa vedenie HC '05 dohodlo na ročnej spolupráci so "zlým mužom" Devinom DiDiometom, kanadský krídelník má aj talianske občianstvo.