Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Tomáš Slovák mení zamestnávateľa, prestupuje do švédskeho Brynäs

Na archívnej snímke z 28. januára 2012 hráč Dinama Minsk Tomáš Slovák. Foto: TASR/František Iván

Slovenský hokejový obranca naposledy pôsobil v českom Mountfield Hradec Králové, kde v decembri skončil na vlastnú žiadosť.

Štokholm 2. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Tomáš Slovák sa dohodol na pôsobení v klube švédskej SHL Brynäs IF. Informoval o tom v piatok jeho nový zamestnávateľ na oficiálnom webe. Slovák naposledy pôsobil v českom Mountfield Hradec Králové, kde v decembri skončil na vlastnú žiadosť.

"Hráča takéhoto typu sme veľmi potrebovali. Je veľmi pozitívne, že sme ho získali, a že tu bude pôsobiť," povedal tréner mužstva Tommy Jonsson. Brynäs je v tabuľke švédskej elitnej súťaže na predposlednom 11. mieste.

Tridsaťjedenročný obranca odohral v tejto sezóne za Mountfield HK 30 zápasov s bilanciou dva góly a 15 asistencií. Uplynulé dva roky pôsobil v Škode Plzeň, s ktorou získal v sezóne 2012/2013 majstrovský titul. Následne sa však nedostal do slovenskej nominácie na MS vo Švédsku a Fínsku a reprezentačného dresu SR sa vzdal. V minulosti hrával aj v KHL za Dinamo Minsk či Avtomobilist Jekaterinburg. Na Slovensku pôsobil v Košiciach a Žiline.