Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Do Dukly Trenčín aj Miroslav Zaťko a Martin Vozdecký

Na archívnej snímke Martin Vozdecký v drese Nitry strieľa cez brániaceho Skaličana Martina Ivičiča. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na Slovensku pôsobil Vozdecký v Martine, Žiline, Nitre aj Zvolene.

Trenčín 12. júna (TASR) - Hokejový extraligista Dukla Trenčín vystužil svoj káder pre budúcu sezónu o ďalšie dve mená. Z najvyššej poľskej súťaže prišiel obranca Miroslav Zaťko a útočník Martin Vozdecký, ktorý už v extralige v minulosti dlhodobo pôsobil.

"O oboch hráčoch som dostal dobré referencie od trénerských kolegov, ktorí pôsobili v Poľsku. Okrem toho za nich hovoria aj štatistiky, sú to hráči, ktorí by mali výrazne podporiť útok a robiť body. V poľskej lige podávali nadpriemerné výkony a myslím si, že sa nám do tímu budú hodiť. Miro Zaťko je veľký chlap, ktorý je klasický 'two-way defenseman', čiže obranca, ktorý vie robiť aj body či vypracovať šancu pre spoluhráčov. Vozdecký má veľké skúsenosti zo slovenskej extraligy, navyše je veľký profesionál, čo dokázal hneď počas prvého týždňa tréningu v Trenčíne. Vie veľmi dobre pôsobiť na mladých hráčov a strhnúť ich so sebou. Býva prvý na tréningu a posledný ide z tréningu, verím, že mladí hráči si z toho budú brať príklad," citoval oficiálny web Dukly slová generálneho manažéra a zároveň trénera Jana Kobezdu.

Tridsaťjedenročný Zaťko pôsobil v Poľsku od sezóny 2006/2007. Vystriedal kluby Naprzód Janów, Unia Osvienčim, GKS Jastrzebie a KH Sanok. Celkovo odohral 398 zápasov, v ktorých strelil 90 gólov a pridal aj 195 asistencií. Vozdecký zasa hral šesť rokov za Sanok a v 278 dueloch zaň nazbieral dovedna 378 kanadských bodov (161+217). Na Slovensku pôsobil v Martine, Žiline, Nitre aj Zvolene.