Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Dravecký udržal Třinec v boji o titul: Zomklo nás zranenie Hamerlíka

Na snímke Vladimír Dravecký, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hráči sliezskeho klubu tak ako prví v sérii dokázali zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci duel. Dovtedy platilo, že kto skóruje ako prvý, zápas aj vyhrá.

Třinec 20. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Vladimír Dravecký sa stal hrdinom nedeľňajšieho piateho súboja finále play off českej extraligy. V záverečnom rozstrele svojím samostatným nájazdom rozhodol o triumfe Třinca nad Litvínovom 2:1 a udržal tak "oceliarov" v hre o majstrovský titul. Třinec znížil stav série na 2:3, šiesty finálový zápas je na programe v utorok v Litvínove.

Dravecký pri svojom nájazde pôvodne uvažoval spraviť na súperovho brankára kľučku, no na nekvalitnom ľade mu puk skákal na hokejke a tak radšej volil priamu strelu, pri ktorej prepálil Francouza. Ďalší hráči po ňom už neuspeli. Po zápase neskrýval slovenský útočník veľkú radosť. "Na tréningoch mi nájazdy celkom idú, sú to však zakaždým lotéria. Rolba to síce prešla, v tom teple ale ľad nebol príliš kvalitný. Puk sa mi postavil na hranu, tak som strieľal. Som veľmi rád, že mi to tam spadlo," tešil sa strelec víťazného gólu, ktorého citoval portál hokej.cz. S Třincom to pritom vôbec nevyzeralo ružovo. Litvínov bol veľmi blízko k zisku premiérového titulu, keď ešte v poslednej minúte riadneho času viedol 1:0. Do predĺženia ale stretnutie poslal necelých 36 sekúnd pred treťou sirénou Plíhal. "Do poslednej minúty sme verili, že to tam spadne. Nakoniec to Tomáš Plíhal fantasticky trafil bekhendom, bolo to niečo neskutočné," vyznal sa Dravecký.

Duel tak dospel až do predĺženia. V ňom mohli rozhodnúť oba tímy, blizúčko bol najmä veterán v službách Litvínova Martin Ručinský, ktorého od víťazného zásahu delili iba milimetre. Arbitri museli cez videorozhodcu overovať, či puk prešiel cez bránkovú čiaru. Napokon gól neuznali. "Určite sme mali v tých momentoch veľké šťastie. Verili sme, že to gól nebol. Povzbudzovali sme sa na striedačke, nakoniec sa to naše tušenie potvrdilo," komentoval Dravecký veľkú šancu Vervy v predĺžení. Fantastický zákrok pri tejto situácii vytiahol Peter Hamerlík, ktorý zaľahol puk na čiare. Pre slovenského brankára Třinca to bola ale konečná v zápase, keď musel odstúpiť z hry s poraneným ramenom. "Je to nepríjemné, v danej chvíli nás to ešte viac zomklo. Klobúk dole pred Šimonom Hrubcom, ktorý to dochytal parádne. Zvládol to super," pochválil Dravecký výkon brankárskeho náhradníka.

Hráči sliezskeho klubu tak ako prví v sérii dokázali zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci duel. Dovtedy platilo, že kto skóruje ako prvý, zápas aj vyhrá. "V ďalšom stretnutí musíme hrať od prvého buly rovnako ako dnes. Dodržiavať pokyny, ešte viac sa tlačiť do bránky a 'cpať' puky za každú cenu za Francouza. Potom máme šancu v Litvínove uspieť," dodal košický rodák.