Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Godlovi premiéra v drese Piešťan nevyšla, Nitra zdolala Košice

Na snímke vľavo nová posila Piešťan brankár Denis Godla počas rozcvičky pred zápasom 40. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany, 11. januára 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Raško

Najlepší brankár nedávno skončeného juniorského šampionátu hráčov do 20 rokov inkasoval päť gólov a Piešťany prehrali na ľade Banskej Bystrice 1:6.

Nitra 11. januára (TASR) - V súboji minuloročných finalistov playoff začali lepšie hostia, keď svoju premiéru v košickom drese okorenil gólom v 13. minúte bronzový medailista z MS juniorov Radovan Bondra. Chovan nahodil puk od modrej čiary a urastený mladík ho tečoval za Lakosilov chrbát - 0:1.

Vyrovnanie prišlo v 32. minúte stretnutia, Lelkeš potiahol puk po ľavej strane, medzi kruhmi našiel Novotného a ten prekonal Hyláka. Dve sekundy pred druhou sirénou šli hostia opäť do vedenia, Nitrania neustrážili Jenčíka a ten v nájazde nedal Lakosilovi šancu - 1:2.

Domácim sa v 45. minúte znovu podarilo vyrovnať, Slovák vystrelil z pravého kruhu, puk sa dostal ku kanonierovi Tománekovi, ten si položil Hyláka a rozvlnil sieť. Už o tri minúty Košice opäť viedli, keď gólom Lapšanského využili presilovú hru. 38 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času využili domáci powerplay a Štefanka poslal stretnutie do predĺženia - 3:3.

V ňom sa rozhodlo po 91 sekundách, po akcii Lelkeša zabezpečil víťazstvo Nitry Henrich Ručkay - 4:3.

HK Nitra - HC Košice 4:3 pp (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)


Góly: 32. Novotný (Lelkeš, Štefanka), 45. Tománek (Slovák), 60. Štefanka (Slovák, Tománek), 62. H. Ručkay - 13. Bondra (Chovan), 20. Jenčík (Štrbák, Hylák), 48. Lapšanský (Hrnka, Rachůnek). Rozhodovali: Jonák, Müllner - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 4:6, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 3031 divákov

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Vstúpili sme do zápasu dobre, no škoda nevyužitých šancí a hlavne druhého gólu v závere druhej tretiny. Napokon sa nám podarilo vyrovnať a v predĺžení skórovať."



Anton Tomko, tréner Košíc: "Bol to veľmi dobrý zápas, v ktorom sme dva body darovali Nitre. Počas celého stretnutia sme viedli, v závere sme nevyužili nájazd a napokon po chybách prehrali."


Godla inkasoval päť gólov


Na snímke nová posila Piešťan brankár Denis Godla počas rozcvičky pred zápasom 40. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany, 11. januára 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Raško
V bránke hostí nastúpil bronzový na MS dvadsaťročných Godla, v útoku Petráš, primátor mesta Ján Nosko ocenil ďalších medailistov, banskobystrických mladíkov Dominika Jendroľa a Mislava Rosandiča, a tak zápas hneď v úvode nabral zaujímavé kontúry. Po dvoch tretinách však svietilo na ukazovateli skóre 5:0, žiadna dráma sa nekonala, aj preto, že domáci strelili góly, keď bolo najviac treba a v druhej tretine súpera deklasovali. Klinec do 'rakvy' spôsobil piaty gól Kytnára sekundu pred klaksónom a v podstate aj výstižne vyjadril prevahu 'baranov'.

Účet zápasu otvoril v 4. min Hudec po presnej nahrávke od Handzuša a v úvode druhej tretiny pridal ďalší gól Biro v presilovke delovkou pod žŕdku ponad Godlovu vyrážačku. Aj bronzový na MS M. Rosandič sa gólovo zapísal, prvýkrát v sezóne, keď zvýšil na 3:0 pod žŕdku, tentoraz ponad lapačku Godlu. Hostia si toho veľa nevypracovali, v prvej tretine Holoviča v šanci zastavil Biro, v 16. min gólovo zaváňala strela Kutálka.

Po zmene strán spálil v 31. min asi najväčšiu šancu 'havranov' Klempa a v 33. min zobral na sebe prečíslenie a nepresné zakončenie Haring. Záver druhej tretiny domácim doprial, po chybe Peška sa v dorážke presadil Kytnár
a rovnaký hráč aj zvýraznil pohromu hostí sekundu pred koncom druhej dvadsaťminútovky.

Godla sa v bránke nechal vystriedať Śúrkom, no aj on v 49. min kapituloval. Handlovský opäť využil slabinu hostí v hre pred bránkou a dotlačil puk do siete už po šiestykrát. V 53. min obrovskú príležitosť aspoň na jeden gól zmárnil Leppänen a Košarišťan si mohol ustrážiť nulu na konte, keby ho v oslabení v 58. min po hrúbke v útočnej tretine neprekonal v samostatnom nájazde Stupka.

HC'05 B. Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)



Góly: 4. Hudec (Handzuš, Kadura), 23. Biro (Kytnár, Bambúch), 25. M. Rosandič (Preisinger, Gachulinec), 37. Kytnár (Handlovský, Peckham), 40. Kytnár (Biro, Kafka), 49. Handlovský (Preisinger, Bambúch) - 58. Stupka (Klempa). Rozhodcovia Stano - Jobbágy, Rovenský, vylúčení 6:5, presilovky 2:0, v oslabení 1:1, zmeny: 41. Šúrek za Godlu (Piešťany), 1926 divákov.

Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Bol to pre nás dôležitý zápas, keďže predtým sme naplno nebodovali. Dobre sme sa pripravili, boli sme aktívni, zažili sme aj hluché chvíle, no v druhej tretine sme zlomili súpera. Chalani pristúpili k zápasu zodpovedne a zaslúžene sme vysoko zvíťazili."

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Bohužiaľ sa nám nepodaril zopakovať výkon, aký sme ukázali proti Košiciam. Vôbec sme si nezaslúžili vyhrať, súper hral oveľa lepšie, účelnejšie ako my. Musíme sa z tohto zápasu poučiť a pripraviť sa na veľmi dôležitý piatkový zápas."

Mislav Rosandič, obranca B. Bystrice: "Oveľa lepšie sme hrali ako v Martine, schuti si zastrieľali, Košarišťanovi sme žiaľ shut-out nedopriali. Godla chytal na MS vynikajúco, nedalo sa nič radiť, ako ho prekonať. Ja sa už snažím zabudnúť na šampionát, som v Banskej Bystrici a už ani nechcem nad tým rozmýšľať, čo bolo. Teraz je dôležité zabojovať a čo najvyššie sa s mužstvom dostať v play off. Čo sa týka spánku, prvé dni som bol prispatý, teraz som sa už na denný režim nastavil."

Milan Kytnár, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Keď má prísť hetrik, príde, bohužiaľ, dnes to nebolo, no víťazstvo po predchádzajúcich prehrách teší. Tlačili sme sa do bránky, bolo jedno, kto stál v bránke, trochu nás mrzí jeden inkasovaný gól v závere."

Samuel Petráš, útočník Piešťan: "Mrzí ma to, ťažko hľadať slová, keď tak vysoko prehráte. Nevychádzali nám nejaké veci dopredu, dozadu sme vyrobili pár chýb. Zápas sme oddreli a verím, že v piatok so Skalicou sa to zlomí. Teraz je na mne, ako sa ukážem, či budem dostávať väčší ice-time. Môj posun do Piešťan beriem pozitívne, v Slovane to nevyšlo, nastali dministratívne problémy, niečo sa hľadalo v extralige, aby som šiel výkonom hore."

Denis Godla, bránkár Piešťan: "Mrzí ma to, je to však aj o únave, cestovaní. Chcem Piešťanom pomôcť, dúfam, že to bude lepšie, čakajú na nás kľúčové zápasy. Chytalo sa mi dobre, no Bystrica skvele kombinovala, hráči o sebe vedeli, asi sme to smerom dozadu príliš dobre nezvládli. Všetci nám k bronzu na MS pogratulovali, v športe je to však kolísavé, treba ísť ďalej. Do zápasov dávame všetko, z bránky som odišiel aj preto, že sa hlásila únava. Veľa som nenaspal, asi štyri hodiny denne, dúfam, že všetko dospím. S Piešťanmi som prvýkrát trénoval dnes ráno na rozkorčuľovaní. Za góly vinu necítim, dosť nás rozoberali v obrane, všetko tlačili do bránky, k máločomu nás pustili, no chytiť sa dá vždy viac."


Žilina deklasovala Zvolen


Žilinčania vstúpili do zápasu mimoriadne aktívne a od úvodných sekúnd zamestnávali obranu hostí. Už v druhej minúte napriahol od modrej čiary obranca Juraj Ďurkech a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Tlak Žiliny pokračoval, no "Vlci" nedokázali využiť presilovú hru o dvoch hráčov v trvaní 99 sekúnd. V 10. minúte domáci opäť udreli, agilný Demel našiel pred bránkou hostí voľného Drevenáka, ktorý z prvej prekonal Šimka. V 14. minúte bol v úniku faulovaný Matej Síkela, ale ponúknutú výhodu trestného strieľania nepremenil. Hostia sa dostali do prvej vážnejšej šance o minútu neskôr, Radovan Puliš však trafil dvakrát žŕdku a tak Žilina viedla po prvej tretine nad Zvolenom 2:0.

Aj druhú začali aktívnejšia domáci hokejisti. Už v 22. minúte vyčaroval Tomáš Demel výbornú prihrávku na Mateja Valáška, ktorý zvýšil vedenie Žiliny už na 3:0. Hostia sa napriek nepriaznivému stavu nevzdávali a sympaticky bojovali. Aktívny bol najmä Lukáš Jurík, ktorý ťahal väčšinu útokov tímu spod Pustého hradu. Hra pokračovala v rýchlom tempe, hralo sa s minimom prerušení a "vlci" sa zamerali i na bránenie výsledku. V 38. minúte však Procházka našiel žilinského juniora Dolinajca, ktorý si strelou po ľade otvoril strelecký účet v extralige a pečatil stav po druhej tretine na 4:0 v prospech Žiliny.

Tretia časť sa už naplno niesla v réžii Žiliny, najmä keď od úvodu nahradil Šimka v bránke hostí Filip Orčík. Ten vydržal s čistým kontom štyri minúty, pretože Valášek našiel v medzikruží Demela, ktorý mieril presne a odštartoval tým streleckú salvu svojho tímu. O minútu neskôr sa do prečíslenia dostala trojica Žilinčanov. Uram posunul puk Krajčimu, ktorý z ťažkého uhla prestrelil Orčíka. Ešte v tej istej minúte Drábek nabil do dobrej pozície Dolinajcovi, ktorý pridal svoj druhý gól v zápase. Následne sa domáci zamerali na dôslednú defenzívu, ustrážili čisté konto Igora Cibuľu a po výbornom výkone deklasovali Zvolen hladko 7:0.

MsHK DOXXbet Žilina – HKm Zvolen 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)


Góly: 2. Ďurkech (Síkela), 10. Drevenák (Demel, Hudec), 22. Valášek (Demel, Drevenák), 38. Dolinajec (Procházka), 44. Demel (Valášek, Drevenák), 45. Krajči (Uram, Síkela), 45. Dolinajec (Drábek). Rozhodovali: Štefik – Kacej, Stanzel, vylúčení: 6:7, navyše: Ťavoda (Martin) 2+10 minútza nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 41. Orčík za Šimka (Martin), 1405 divákov

Hlasy po zápase:

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Som rád, že zlepšenými výkonmi ťaháme do hľadiska viac divákov, ktorí nás aj dnes skvele podporili. Výborne sme dnes korčuľovali, podržal nás brankár Igora Cibuľa. Ďakujem svojim hráčom i divákom a teším sa na ďalší zápas."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Nám sa dnes vôbec nič nedarilo, nekorčuľovali sme tak ako sme mali. Ubránili sme sa oslabeniu o dvoch hráčov, ale to bolo všetko. Gratulujem domácim k trom bodov, viac k tomu nemám čo povedať."


Trenčín so šiestimi juniormi triumfoval v Poprade


Poprad sa síce od úvodu snažil hrať nátlakový hokej, doplatil však na nepozornosť v strednom pásme a z prečíslenia 2 proti 1 Trenčania po linke Hudec – Dudáš otvorili skóre. Popradský brankár Kostúr kvôli úprave výstroja vzápätí na chvíľu vystriedal a Sedlačko sa po prvý raz v sezóne dostal v súťažnom zápase do bránky. Popradčania potom už s Kostúrom pokračovali v útočnej hre avšak bez efektu, keď trenčianska defenzíva zlikvidovala všetko nebezpečenstvo mieriace na Konráda.

Podobný obraz hry diváci pod Tatrami sledovali aj v úvode druhej časti hry. Ale v čase, keď sa zápas lámal do polovice sa v priebehu 83 sekúnd dva razy presadil hosťujúci Melichárek a bolo vymaľované. Trenčania mali prevahu a v útočnom pásme si s domácimi Popradčanmi miestami robili, čo chceli. V 35. minúte pridal štvrtý gól Hlinka ml. a definitívne vyhnal Kostúra z brány. Popradčania dokázali odpovedať ešte pred prestávkou, keď sa na dva razy presadil Paločko – 1:4.

Domáci chceli v tretej dvadsaťminútovke staviť všetko na jednu kartu a spočiatku im to vychádzalo. Paločko nabil Boltunovi a zrazu bol rozdiel len dvojgólový. Domáci sa však neradovali dlho, Fabian nevedel kde má puk, vzal mu ho Razingar a po jeho pase pridal druhý gól v zápase Hlinka – 2:5. Záver stretnutia ešte okorenil pästný súboj Paločka s Habšudom, na výsledku sa už nič nezmenilo.

HK Poprad – Dukla Trenčín 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)


Góly: 36. Paločko (Fabian, Kroták), 42. Boltun (Paločko) - 3. Dudáš (D. Hudec), 29. Melichárek (Šišovský, Habšuda), 30. Melichárek (Švec), 35. Hlinka (Mikula, Dudáš), 44. Hlinka (Razinger, Šišovský). Rozhodovali: J. Konc – Gajan, Smrek, vylúčení: 2:4, navyše: Habšuda 10 minút za hrubosť - Paločko 10 minút za hrubosť, Kasík 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, 1558 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Veľká nespokojnosť s výsledkom aj výkonom. Aj keď sme súpera prestrieľali, bolo to z našej strany jalové. Mali sme byť agresívnejší, niektorí hráči herne zaostávajú. Po hrubých chybách v obrane sme pykali."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Prišli sme v oklieštenej zostave so šiestimi juniormi. Chceli sme vychádzať z dobrej defenzívy, navyše ustáli sme úvodný tlak a podarilo sa nám viackrát skórovať. Chlapcov hokej bavil, hrali sme v hernej pohode a podržal nás aj brankár Konrád."

Predĺženie videli aj Skalici


Od začiatku sa snažili obe mužstvá hrať zo zabezpečenej obrany. Útoky sa striedali, no bez výraznejších šancí. Prvú chybu domácej obrany nedokázal Važan potrestať. Obidve mužstvá mali výhodu presilovej hry a Skaličania dokonca 5 na 3, no nedokázali ju zužitkovať. V 17. minúte Drtina prebral Horváthovu prihrávku, prešiel takmer celým klziskom a peknou strelou ponad rameno brankára dostal domácich do vedenia.

V druhej tretine patril úvod domácim. Dobre korčuľovali a zrýchlili hru, vytvorili si tlak, ktorý zužitkoval Stloukal pohotovou strelou v 23. minúte. V týchto minútach hrali Skaličania s chuťou, dobre kombinovali a bola len otázka času, kedy začnú padať góly. No stal sa pravý opak, udrelo na druhej strane, keď v rozpätí jednej minúty najprv Važan v presilovej hre a vzápätí Zucker pri signalizovanom vylúčení vyrovnal. Skaličanov to zaskočilo, upustili od svojej hry, začali robiť chyby a v 38. minúte ich potrestal Dírer pohotovou strelou a dostal Martin do vedenia.

V úvode tretej tretiny mali domáci výhodu presilovej hry. Vytvorili si tlak, no gól padol hneď po jej skončení, keď sa presnou strelou presadil Štumpf. Skaličania mali výhodu ďalšej presilovky a tú využili, keď brankár domácich Romančík krížnou prihrávkou našiel Drtinu a ten z polovice ihriska prekvapil martinského brankára. Domáci sa dostali do vedenia, no to nedokázali udržať a v závere tretiny urobila obrana chybu, ktorú Podzinš potrestal vyrovnávajúcim gólom a tak zápas išiel do predĺženia. V ňom obe mužstvá hrali na istotu a v závere domáci peknou kombinačnou akciou v poslednej minúte strhli víťazstvo na svoju stranu.

HK 36 Hant Skalica - MHC Mountfield Martin 5:4 pp (1:0, 1:3, 2:1 - 1:0)


Góly: 17. Drtina (Horváth), 23. Stloukal (Jankovič), 46. Štumpf (J. Jurík, Školiak), 57. Drtina (Romančík), 65. J. Jurík (Mráz) - 35. Važan (Markovič), 35. Zucker, 38. Dírer (Zucker, Podzinš), 58. Podzinš (Zucker). Rozhodovali: Hradil, Hríbik - M. Tvrdoň, Sčensný, vylúčení: 8:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1011 divákov